Ποιες χώρες ανοίγουν ξανά τα σύνορά τους σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες – Τι θα γίνει με τα παιδιά

ποιες-χώρες-ανοίγουν-ξανά-τα-σύνορά-το-1194127

Αρκετές είναι οι χώρες που έχουν ήδη χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς καλωσορίζοντας και πάλι τους πρώτους τουρίστες. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν, να έχουν πρώτα εμβολιαστεί.

Χώρες όπως η Εσθονία και οι Σεϋχέλλες, άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για εμβολιασμένους πολίτες. Πλέον, δεν απαιτείται πολυήμερη καραντίνα πριν ή μετά το ταξίδι. Η Ταϊλάνδη αλλά και η χώρα μας έχουν εκφράσει έντονα το ενδιαφέρον τους για να εφαρμόσουν παρόμοια τακτική.

Ο κόσμος επομένως, ανοίγει και ξανά για τους ταξιδιώτες αλλά τι συμβαίνει στην περίπτωση που έχουμε παιδιά; Θα μπορούν να ταξιδέψουν μαζί μας; 

Προς το παρόν, κανένα από τα εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση για ευρεία χρήση (Pfizer/BioNTech, Moderna, Astrazeneca, Johnson & Johnson) δεν μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα κάτω των 16 ετών. Όσον αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών, τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς υπάρχουν παράγοντες όπως η δοσολογία και τα προϋπάρχοντα προγράμματα εμβολιασμού τα οποία πρέπει να εξεταστούν σε βάθος προτού δοθεί έγκριση για χορήγηση εμβολίων στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, δηλώνουν οι ειδικοί.

Οι κλινικές δοκιμές, ωστόσο, σε παιδιά έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά θα χρειαστεί χρόνος μέχρι τα εμβόλια να είναι έτοιμα.

Pfizer και Moderna βρίσκονται σε καλό δρόμο και ενδέχεται να έχουν δεδομένα μέχρι το καλοκαίρι. Τον περασμένο μήνα, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca ξεκινούν και για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών. Από την πλευρά της, η Johnson & Johnson δήλωσε πως ξεκινά δοκιμές εμβολίων σε μεγαλύτερα παιδιά πρώτα, με τις μελέτες σε βρέφη και νεογέννητα να ακολουθούν αμέσως μετά.

Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά;

Ανάλογα με την πρόοδο αυτών των μελετών, ο Αντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, εκτιμά πως τα παιδιά κάτω των 12 ετών αναμένεται να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται προς το τέλος του έτους. «Και πολύ πιθανόν, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022». Οι άνω των 12 ετών θα μπορέσουν να εμβολιαστούν το προσεχές φθινόπωρο. «Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό θα καταστεί εφικτό από την αρχή της σχολικής χρονιάς, αλλά κάπου εκεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σύμφωνα με το CNBC.

Μέχρι στιγμής, η Σλοβενία είναι μία από τις λίγες χώρες που επιτρέπει στους μικρούς ταξιδιώτες ηλικίας κάτω των 13 ετών να εισέρχονται στη χώρα χωρίς να απαιτείται καραντίνα. Ωστόσο, οι χώρες που σταδιακά άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες δεν έχουν υιοθετήσει τη συγκεκριμένη τακτική. Όμως, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα, αν λάβουμε υπόψιν μας πως χώρες με βαριά τουριστική βιομηχανία επιδιώκουν να προσελκύσουν τουρίστες αυτό το καλοκαίρι κυρίως οικογένειες.

Και άλλες χώρες αναμένεται να ανοίξουν τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού συνεχίζονται. Στις 25 Μαρτίου, οι Σεϋχέλλες καλωσορίζουν όλους τους επισκέπτες – ανεξάρτητα από το εάν θα έχουν εμβολιαστεί ή όχι- αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών το νησιωτικό έθνος μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει καταφέρει να εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του.

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook