Ποια ζώδια είναι επιρρεπή στην μελαγχολία, την περίοδο των Χριστουγέννων;

ποια-ζώδια-είναι-επιρρεπή-στην-μελαγχ-627081

Αναμφίβολα τα Χριστούγεννα είναι μία από τις πιο όμορφες εποχές του έτους! Τα πάντα γύρω μας είναι στολισμένα, παντού αντηχούν όμορφες μελωδίες, βρισκόμαστε πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα και απολαμβάνουμε ζεστές στιγμές αγάπης και συντροφικότητας!

Μπορεί τα πάντα γύρω μας είναι γιορτινά, όμως πολλές φορές οι μέρες των γιορτών μας παρασύρουν σε σκέψεις, έρχονται στο μυαλό μας αναμνήσεις ή κάνουμε και έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και μας δημιουργείται μία ανεξήγητη μελαγχολία!

Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που κάθε ζώδιο μπορεί να περάσει κάποιες μικρές στιγμές μελαγχολίας την περίοδο των Χριστουγέννων; Πώς μπορεί κάθε ζώδιο να ξεπεράσει την μελαγχολία των Χριστουγέννων; Διάβασε το ζώδιο που σε ενδιαφέρει και βρες τον τρόπο για να διώξεις μακριά κάθε δυσάρεστο συναίσθημα!

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι αρκετά ενθουσιώδης, δυναμικός και σπάνια θα τον δεις εσωστρεφή ή κακόκεφο! Τα Χριστούγεννα του αρέσουν, γιατί νιώθει ελεύθερος να παίξει, να γελάσει και να βγάλει το παιδί που κρύβεται μέσα του! Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες στιγμές κατά την περίοδο των γιορτών, που η μελαγχολία του εκδηλώνεται με απέραντο εκνευρισμό και αντιδραστικότητα. Μπορεί να τον παίρνει από κάτω που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει όλα τα σχέδια που είχε στο μυαλό του την περασμένη χρονιά και τις περισσότερες φορές τον εκνευρίζει η στασιμότητα και η ρουτίνα που πιθανότατα υπάρχει στη ζωή του! Την περίοδο των γιορτών τον πιάνουν τα νεύρα του, όταν δεν μπορεί να βρει με άνεση να παρκάρει, όταν δεν καταφέρνει λόγο της πολυκοσμίας να κάνει ανενόχλητος τις αγορές του ή όταν τον ξυπνούν από τις 7 το πρωί, για να του πουν τα κάλαντα!

ΤΑΥΡΟΣ

Τον Ταύρο θα τον πιάσει η μελαγχολία των Χριστουγέννων, αν δεν έχει την άνεση να απολαύσει το φαγητό, την διασκέδαση και τις αγορές, όπως έκανε τα περασμένα χρόνια! Στο μυαλό του έχει συνδέσει την περίοδο των γιορτών με καλοπέραση και αγορές, επομένως αν τα οικονομικά του δεν είναι φέτος και τόσο καλά, σίγουρα στο μυαλό του θα γυρίζουν πολλές σκέψεις και θα κυριαρχεί η ανασφάλεια! Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο μπορεί να μελαγχολήσει ένας Ταύρος την περίοδο των γιορτών είναι και η μοναξιά… Αν είναι χωρισμένος ή περνά μία περίοδο που αισθάνεται ότι κανείς δεν είναι δίπλα του και δεν έχει καλή συντροφιά, τότε ναι, ο Ταύρος θα βυθιστεί σε μελαγχολικές σκέψεις! Ο κατάλληλος τρόπος για να τον “ταρακουνήσεις” και για να τον βοηθήσεις να ξεπεράσει την άσχημη διάθεσή του, είναι να είσαι κοντά του και να του δείχνεις ότι τον νοιάζεσαι!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είναι πολύ σπάνιο να δεις έναν Δίδυμο να είναι μελαγχολικός την περίοδο των γιορτών! Τα Χριστούγεννα για τον Δίδυμο σημαίνουν διασκέδαση και δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτόν, να κάνει δυσάρεστες σκέψεις αυτές τις μέρες! Ωστόσο, αν τα σχέδια που έχει στο μυαλό του δεν γίνονται ακριβώς όπως τα σκέφτεται, μην παραξενευτείς αν τον δεις το βράδυ των Χριστουγέννων να θέλει να κάτσει σπίτι, τρώγοντας πίτσα και βλέποντας ταινία! Για τον Δίδυμο οι γιορτές είναι μία καλή ευκαιρία για διασκέδαση, αν όμως τον πιάσουν τα κυκλοθυμικά του, δεν χαμπαριάζει απολύτως τίποτα! Δεν είναι σε καμία περίπτωση ο τύπος που θα θέλει να τηρήσει τα εθιμοτυπικά!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος προσμένει πάντα σαν μικρό παιδί τα Χριστούγεννα! Παρόλο που του αρέσει πολύ αυτή η εποχή, γιατί του θυμίζει τα παιδικά του χρόνια, κάθε χρόνο βιώνει και μία περίεργη μελαγχολία την περίοδο των γιορτών! Στο μυαλό του γυρνούν αναμνήσεις, σκέφτεται τις στιγμές που έζησε τα περασμένα χρόνια, νοσταλγεί ανθρώπους και καταστάσεις, παίρνει για λίγο το ρόλο του θύματος και κλαίει για την αδικία που έχει βιώσει. Επιπλέον, τα Χριστούγεννα ο Καρκίνος θα χαζέψει πάντα φωτογραφίες από τα παλιά, θα προσμένει πάντα ένα τηλεφώνημα από κάποιο πρόσωπο του παρελθόντος του, έτσι λοιπόν από μόνος του μπαίνει στην διαδικασία να μελαγχολεί, γεγονός που του δίνει “τροφή”, γιατί ο Καρκίνος είναι στη φύση του να βιώνει έντονα κάθε συναίσθημά του!

ΛΕΩΝ

Τις περισσότερες φορές ένας Λέοντας είναι κεφάτος και αισιόδοξος, σπάνια θα πέσει σε μελαγχολία και, αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν του κρατάει για πολύ! Τα Χριστούγεννα αν τον δεις μελαγχολικό, πολύ πιθανό είναι γιατί πήρε κάποια κιλάκια από τα τσιμπολογήματα στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα. Ένας ακόμα σοβαρός λόγος για τον οποίο ο Λέοντας μπορεί να παρασυρθεί από την μελαγχολία των Χριστουγέννων είναι το γεγονός ότι μπορεί στις γιορτές να είναι φρεσκοχωρισμένος ή να μην έχεις κάποιον έρωτα να τον ενθουσιάζει! Το Λιοντάρι δεν αντέχει χωρίς να είναι ερωτευμένο και όταν υπάρχουν αισθηματικά προβλήματα, που δεν τον αφήνουν να χαρεί τον έρωτά του, τότε θλίβεται και δραματοποιεί τις καταστάσεις! Ωστόσο, αν καταφέρεις να τον παρασύρεις σε νυχτερινές εξόδους και ντυθεί, καλλωπιστεί και αρχίσει το φλερτ, τότε θα του φύγουν οι μελαγχολίες και θα τα ξεχάσει όλα…

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος είναι ένας άνθρωπος που δεν λατρεύει και τόσο πολύ το πνεύμα των Χριστουγέννων! Γενικότερα ενοχλείται όταν κάτι τον αποσπά από τον ρυθμό της καθημερινότητάς του, έτσι λοιπόν η περίοδος των γιορτών του προξενεί κάποια μελαγχολία, γιατί σκέφτεται όλα αυτά που πρέπει να κάνει, αγχώνεται με τις υποχρεώσεις του, σκέφτεται τα οικονομικά του και όλα τα έξοδα που θα έχει στις γιορτές και τις περισσότερες φορές τον παίρνει από κάτω. Επειδή είναι και από τους ανθρώπους που θέλει πάντα να τα κάνει όλα σωστά και όμορφα, νιώθει μεγάλη πίεση την περίοδο των Χριστουγέννων! Αν όμως έχει δίπλα του ανθρώπους που τον νοιάζονται και τον φροντίζουν, τότε καταπολεμά το άγχος του και γίνεται πιο ευδιάθετος!

ΖΥΓΟΣ

Ένας Ζυγός βρίσκει πάντα τον τρόπο για να περνά καλά και για να διασκεδάζει! Περιμένει την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών με λαχτάρα, γιατί προσμένει να ντυθεί, να στολιστεί, να βγει με τις παρέες του, να δει αγαπημένα του πρόσωπα, να χορέψει, να διασκεδάσει! Σπάνια θα τον δεις μελαγχολικό την περίοδο των Χριστουγέννων, αυτό θα συμβεί μόνο αν περνά μία φάση στη ζωή του που έχει μοναξιές, που έχει απομακρυνθεί από τους φίλους του ή που δεν έχει κάποιον μόνιμο σύντροφο στο πλάι του! Ο Ζυγός, ακόμα και ερωτευμένος να μην είναι, θέλει να έχει δίπλα του μία σχέση, δεν του αρέσει η μοναξιά! Αν λοιπόν τα Χριστούγεννα τον βρίσκουν, χωρίς ταίρι, τότε αυτός είναι ένας λόγος που μπορεί να νιώσει μελαγχολία! Για να τον βοηθήσεις να ξεχαστεί, αρκεί να τον παρασύρεις σε ένα βράδυ διασκέδασης, στο οποίο θα μπορεί να φλερτάρει και να πάρει τα πάνω του!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είναι στη φύση του Σκορπιού να περνά αρκετές στιγμές στη ζωή του φάσεις μελαγχολίας, που θέλει να μείνει μόνος του και να μην βλέπει κανέναν… Μία από αυτές τις φάσεις, περνά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών, όπου τότε είναι που σκέφτεται όλα τα γεγονότα που τον απασχόλησαν σε όλη την διάρκεια του έτους και τον πιάνουν οι… κλειστές του! Δεν του αρέσει όταν του επιβάλλεται να διασκεδάσει, να περάσει καλά, να βγει και να γιορτάσει, θέλει όλα αυτά να τα κάνει όποτε επιλέξει ο ίδιος και στην περίοδο των Χριστουγέννων, τον ενοχλεί η οχλαγωγία, ο συνωστισμός και η έλλειψη προσωπικού χρόνου. Επιπλέον, πού το πάει, πού το φέρνει, στις γιορτές πάντα θα θυμηθεί ποιος τον αδίκησε, ποιος τον πλήγωσε, ποιος του είπε ψέματα κατά την διάρκεια του έτους και, θέλοντας και μη… θα μελαγχολήσει! Για να τον κάνεις να ξεφύγει από την μελαγχολία των Χριστουγέννων, αρκεί να του αφιερώσεις την αποκλειστικότητα του χρόνου σου, δείχνοντάς του την αγάπη σου!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο κεφάτος και αισιόδοξος Τοξότης σχεδόν ποτέ δεν έχει τις κλειστές του, ενώ η λέξη “μελαγχολία” τις περισσότερες φορές είναι ανύπαρκτη στο λεξιλόγιο του. Λατρεύει τα Χριστούγεννα, γιατί μπορεί να βγει, να διασκεδάσει, να περάσει χρόνο με φίλους, ενώ συχνά επιλέγει αυτή την περίοδο και να ταξιδεύει! Τη μοναδική στιγμή που μπορεί να τον δεις λίγο μελαγχολικό στις γιορτές, είναι μόνο αν τα προσωπικά του σχέδια είναι μπλοκαρισμένα και δεν μπορεί να κάνει όλα όσα θα ήθελε. Είναι σαν να θεωρεί δεδομένο το γεγονός ότι πάντα πρέπει να έχει “ρέντα” σε όλα και όταν δεν συμβαίνει αυτό, τότε προσωρινά τον παίρνει από κάτω! Αν τον προσκαλέσεις σε ένα πάρτι ή του κάνεις την πρόταση να βγείτε με μεγάλη παρέα, τότε σίγουρα θα βρει και πάλι το κέφι του!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ένας Αιγόκερως μπορεί να προσμένει την περίοδο των γιορτών, γιατί θέλει να απολαύσει χρόνο με την οικογένειά του και με τα πολύ οικεία του πρόσωπα, απολαμβάνοντας όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις των Χριστουγέννων, από την άλλη όμως τον πιάνει συχνά και μία ασυγκράτητη μελαγχολία… Ο βασικός λόγος για τον οποίο μελαγχολεί ένας Αιγόκερως είναι τα οικονομικά… Σε αυτή την περίοδο του έτους τα έξοδα τρέχουν, ξέρει ότι οι υποχρεώσεις και τα δώρα θα του αδειάσουν το πορτοφόλι, ενώ παράλληλα οι γιορτές τον βάζουν και από το συνηθισμένο του πρόγραμμα (επαγγελματικό, οικονομικό), γεγονός που δεν του αρέσει… Ιδιαίτερα αν οι γιορτές τον βρίσκουν με μειωμένα τα έσοδά του, τότε ο Αιγόκερως μπορεί να μην έχει καθόλου την διάθεση να βγει και να περάσει καλά! Για να μπορέσεις να του φτιάξεις την διάθεση τις ημέρες των γιορτών, αρκεί να προγραμματίσεις απλά, καθημερινά πράγματα, χωρίς πολλά-πολλά έξοδα, που ξέρεις ότι θα του δώσουν χαρά!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όσο κεφάτος και γλεντζές κι αν φαίνεται ένας Υδροχόος, έχει κι αυτός από την πλευρά του δικαίωμα στην μελαγχολία και αρκετές στιγμές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, υπάρχουν λόγοι που τον κάνουν να πέφτει ψυχολογικά. Στην εορταστική περίοδο θα μελαγχολήσει όταν σκεφτεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μόνοι, που είναι ανυπεράσπιστοι, που δεν έχουν την οικογένειά τους και που είναι φτωχοί ή εγκαταλελειμμένοι! Ο Υδροχόος έχει κοινωνικές ευαισθησίες και τα Χριστούγεννα στεναχωριέται και μόνο στη σκέψη ότι υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που υποφέρουν και που δεν μπορούν να απολαύσουν τις γιορτές όπως ο ίδιος. Ένας ακόμα λόγος που ο Υδροχόος μπορεί να μελαγχολήσει την περίοδο των γιορτών, είναι αν αναγκάζεται να ακολουθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα, που του επιβάλλουν οι άνθρωποι γύρω του! Ο Υδροχόος θέλει να αισθάνεται ελεύθερος, ότι μπορεί να κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι! Αν θέλεις να τον διασκεδάσεις, φρόντισε να τον κάνεις να ξεφύγει από τα συνηθισμένα και κάνε του μία πρωτότυπη πρόταση…

ΙΧΘΥΣ

Ο Ιχθύς έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία του την περίοδο των γιορτών…. Θα τον πιάσουν οι μελαγχολίες του, όμως αν του δείξεις την αγάπη σου, σύντομα θα δεις και πάλι το λαμπερό χαμόγελο να επιστρέφει στα χείλη του! Ο Ιχθύς θα μελαγχολήσει, αν νιώθει παραμελημένος, αν αισθάνεται ότι προδόθηκαν τα όνειρά του, αν δεν χτυπά το τηλέφωνό του και αν δεν έχει κοντά του τους ανθρώπους που αγαπά! Σε κάθε περίπτωση, η μελαγχολία στον Ιχθύ προκύπτει αν νιώσει ότι συναισθηματικά είναι παραμελημένος! Για να μπορέσεις να του φτιάξεις το κέφι, αρκεί να του κάνεις ένα όμορφο δωράκι και μία ζεστή αγκαλιά, λέγοντάς του όμορφα, τρυφερά λόγια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook