Ποια τραγούδια είναι τα καλύτερα για ύπνο

ποια-τραγούδια-είναι-τα-καλύτερα-για-ύ-1174450

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Aarhus στη Δανία ανέλυσαν 225.626 τραγούδια από 985 playlists του Spotify, που σχετίζονται με τον ύπνο. Στη συνέχεια, η ομάδα των ερευνητών χρησιμοποίησε το λογισμικό της γνωστής πλατφόρμας streaming μουσικής, για να συγκρίνει τα τραγούδια ύπνου και τη γενική μουσική.

Συνήθως η μουσική ύπνου τείνει να είναι πιο ήσυχη και πιο αργή και εκτελείται από ακουστικά όργανα. Όμως σύμφωνα με τα ευρήματά των ερευνητών, που κοινοποιήθηκαν στο περιοδικό PLOS One, υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία μεταξύ ορισμένων ειδών μουσικής για ύπνο, που χωρίζονται σε έξι κατηγορίες.

Οι μελετητές ανέφεραν ότι «ερεύνησαν τα χαρακτηριστικά της μουσικής που χρησιμοποιείται για ύπνο και διαπίστωσαν ότι παρόλο που η μουσική ύπνου συνήθως είναι πιο απαλή, πιο αργή, οργανική και πιο συχνά παίζεται σε ακουστικά όργανα, η μουσική που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να κοιμηθούν παρουσιάζει μια μεγάλη γκάμα, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής που χαρακτηρίζεται από υψηλή ενέργεια και ρυθμό».

Ενώ τρεις κατηγορίες περιελάμβαναν τραγούδια με τυπική μουσική ύπνου, οι άλλες κατηγορίες περιλάμβαναν πιο δυνατή και πιο δυναμική μουσική. Μερικά από τα χαρακτηριστικά κομμάτια, ήταν δημοφιλή τραγούδια όπως το “Dynamite” του Κορεάτικου συγκροτήματος της K-pop, BTS και το τραγούδι “Lovely” της Billie Eilish με τον Khalid.

«Η εν λόγω μελέτη μπορεί τόσο να περιγράψει την κλινική χρήση της μουσικής όσο και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε για το πώς η μουσική χρησιμοποιείται και πως ρυθμίζει την ανθρώπινη συμπεριφορά στην καθημερινή ζωή», πρόσθεσε μέλος της ομάδας πίσω από τη μελέτη.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή ” ‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald “, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook