Ποια πολιτικά πρόσωπα μελετούν το ενδεχόμενο συνεργασίας

ποια-πολιτικά-πρόσωπα-μελετούν-το-ενδ-933075

Σε βολιδοσκοπήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο υπάρχει πολιτικό έδαφος για τη δημιουργία ενός νέου φορέα επιδίδονται σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr πρώην υπουργοί και πάλαι ποτέ σημαίνοντα της Νέας Δημοκρατίας που είτε δεν εξελέγησαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές με το κυβερνών κόμμα, είτε βρίσκονται σήμερα σε άλλους σχηματισμούς, είτε δεν κατέβηκαν καν ως υποψήφιοι στις κάλπες του περασμένου Ιουλίου.

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από την ημέρα που η ΝΔ ανέλαβε την εξουσία ωστόσο τα στελέχη αυτά που βάσει των όσων μαθαίνουμε συναντιούνται πυκνά σε σπίτια, καφετέριες και εστιατόρια, κουβεντιάζουν για το πώς θα προχωρήσουν σε έναν κοινό βηματισμό προκειμένου να βρίσκονται και τα προσεχή χρόνια εντός της πολιτικής κονίστρας.

Ήδη πριν από μερικές ημέρες κάθισαν μαζί στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να απολαύσουν τον καφέ τους και να τα πουν επί τούτου, ο πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Καλαντζής που είχε κατέλθει μεν με το κυβερνών κόμμα στο νομό Καβάλας αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί, ο πρώην υπουργός Απασχόλησης και Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββας Τσιτουρίδης που τον περασμένο Μάρτιο ίδρυσε το κόμμα «Έλληνες Ριζοσπάστες» λαμβάνοντας 9.242 ψήφους (ποσοστό 0,16%) που μάλλον δεν τον ικανοποίησε με αποτέλεσμα να μην ριχτεί και στη μάχη των εθνικών εκλογών που ακολούθησαν, και ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είναι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος το οποίο συνεργάστηκε στις εκλογές του 2015 με τους ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου αλλά στο μεσοδιάστημα ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα και έτσι τον Ιούλιο ήταν υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που δεν κατάθεσε να εισέλθει στο Κοινοβούλιο. Παράλληλα ο κ. Νικολόπουλος έχει δική του τηλεοπτική πολιτική εκπομπή που αναμεταδίδεται σε κανάλια της επαρχίας.

Οι επαφές θα συνεχιστούν όπως μαθαίνουμε και το προσεχές διάστημα «με πιο διευρυμένη σύνθεση», όπως μας λέει χαρακτηριστικά ένας από τους συμμετέχοντες, προσθέτοντας ότι στα ραντεβού που έχουν γίνει μέχρι σήμερα «υπάρχει μια κοινή βάση συνεννόησης». Ξεκαθαρίζει τέλος ότι «εμείς δεν λειτουργούμε σαν γιάφκα όπως μπορεί να κάνουν κάποιοι άλλοι. Βρισκόμαστε σε κοινή θέα, ακόμη και σε μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook