Ποια πασίγνωστη καθηγήτρια πανεπιστημίου μπορεί να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

ποια-πασίγνωστη-καθηγήτρια-πανεπιστ-940411

Μια ακόμη γυναίκα μπαίνει στο κάδρο των υποψηφίων που θέτει επί τάπητος το Μέγαρο Μαξίμου αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν ανώτατου πολιτειακού άρχοντα Προκόπη Παυλόπουλου.

Μετά την Άννα Διαμαντοπούλου και τη Μαρία Δαμανάκη τώρα εξετάζεται και η περίπτωση μιας διαπρεπούς πανεπιστημιακού που χαίρει της εκτίμησης σχεδόν όλου του πολιτικού κόσμου. Ο λόγος για τη Μαρία Ευθυμίου, αδελφή του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου και μέλος του διδακτικού προσωπικού του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που της αρέσει να μην περιορίζεται μονάχα στα αμφιθέατρα, αλλά και να βγαίνει εκτός ακαδημαϊκού χώρου, παραδίδοντας δωρεάν διαλέξεις ανά την Ελλάδα για ζητήματα της εγχώριας και της παγκόσμιας Ιστορίας. Μάλιστα το έτος 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας για τη μεταδοτικότητά της.

«Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα που ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία του κ. Μητσοτάκη» όπως μας λέει ένας από τους συνεργάτες του. Θυμίζουμε ότι τέλη Ιουλίου ο πρωθυπουργός την κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να κάνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή στους σταθμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας, απευθυνόμενη σε ομάδα μαθητών λυκείου, με αφορμή την 45η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Μάλιστα κάθισαν όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων του Υπουργικού Συμβουλίου, με τα παιδιά να ρωτούν με ποιο τρόπο νομοθετεί η κυβέρνηση και πώς εφαρμόζονται οι νόμοι.

Τον περασμένο Ιούνιο η κα Ευθυμίου είχε δεχθεί απειλές από αναρχική ομάδα που δήλωνε ότι «θα τους βρει απέναντί της», ενώ τα μέλη της διένειμαν και κείμενο εναντίον της, στο οποίο της καταλόγισαν ιδεολογική μεροληψία. Η ίδια είχε απαντήσει ότι δεν την φοβίζουν τέτοιες ενέργειες.

newsbeast.ge

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook