Ποια μέτρα θα αρθούν στις 31 Ιανουαρίου;

ποια-μέτρα-θα-αρθούν-στις-31-ιανουαρίου-1284585

Αν και τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν πτωτική πορεία, με τα μέτρα του Ιανουαρίου να φαίνεται πως αποδίδουν, ωστόσο οι θάνατοι και οι νοσηλείες στις ΜΕΘ δεν άφησαν πολλά περιθώρια σε ειδικούς και κυβέρνηση, κι έτσι ελήφθη η απόφαση για παράταση μίας εβδομάδας. Έτσι, η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης εισηγήθηκε την παράταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τις 6 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου.

«Σήμερα (σσ: χθες), Τετάρτη 19/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας.

Πολύ πιθανό είναι πως από τις 31 Ιανουαρίου να έρθει μία μερική άρση των μέτρων. Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το STAR, αρχικά θα έρθει η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση και η παράταση στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά δύσκολα θα δούμε άμεσα την επιστροφή των ορθίων στα μπαρ.

Για την άρση των μέτρων μίλησε χθες στον ΣΚΑΪ και ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Οικονόμου. Αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού είπε ότι κυβέρνηση σταθμίζει κάθε εβδομάδα τα μεγέθη της πανδημίας και εκτίμησε ότι είμαστε πολύ κοντά στην άρση αυτών των περιορισμών που μπήκαν από το τέλος του προηγούμενου χρόνου και μετά. «Η πραγματικότητα είναι πως στα κρούσματα έχουμε μια αποκλιμάκωση, υπάρχει όμως μια πίεση στις νοσηλείες. Παράλληλα είμαστε στη δεύτερη εβδομάδα της δια ζώσης εκπαίδευσης στα σχολεία. Όλα αυτά συνυπολογίζονται και σταθμίζονται. Θεωρώ πως είμαστε πολύ κοντά στην άρση των περιορισμών που μπήκαν στο τέλος του προηγούμενου χρόνου», είπε χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.
  • Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται σε έξι.
  • Απαγορεύεται η μουσική.
  • Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.
  • Στο 10% η πληρότητα των γηπέδων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.
  • Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων.
  • Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.

    Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook