Ποια η διαφορά ανάμεσα στα ξυραφάκια ανδρών και γυναικών

ποια-η-διαφορά-ανάμεσα-στα-ξυραφάκια-α-1273854

Γιατί δεν κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο

Όπως και πολλά άλλα προϊόντα, έτσι και τα ξυραφάκια έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά όταν απευθύνονται σε γυναίκες από εκείνα που προορίζονται για τους άντρες. Το χρώμα, λοιπόν, αν και μοιάζει η προφανής, δεν είναι η μοναδική διαφορά που κατασκευαστικά υπολογίζεται κατά την δημιουργία τους.

Τα ξυραφάκια και οι διαφορές ανάμεσα στα γυναικεία και τα ανδρικά

Ροζ ή άλλες παστέλ αποχρώσεις για τις γυναίκες και ένας συνδυασμός από, συνήθως, μπλε, γκρι ή και πορτοκαλί για τους άνδρες. Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ των ξυραφιών ανδρών και γυναικών δεν σταματούν στο χρώμα, αλλά εντοπίζονται και σε πρακτικά σημεία, τα οποία έχουν περισσότερο να κάνουν όχι τόσο με το ποιο άτομο τα κρατά, αλλά περισσότερο με το ποιο σημείο του σώματός του ξυρίζει με αυτά.

Οι ξυριστικές μηχανές, λοιπόν, είναι σχεδιασμένες για άτομα που ξυρίζουν τα πόδια, τις μασχάλες αλλά και την ευαίσθητη περιοχή τους. Δεδομένου ότι αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με το μέγεθος της επιφάνειας που ξυρίζει κανείς, τα γυναικεία ξυραφάκια είναι συχνά λίγο μεγαλύτερα από εκείνα των ανδρών, καθώς και πιο στρογγυλεμένα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευκολότερα σε σημεία όπως οι αστράγαλοι και τα γόνατα. Η λαβή μπορεί, επίσης, να είναι πιο στρογγυλεμένη, ή να διαμορφώνεται με κάποιον άλλο μη γραμμικό τρόπο με αυλακώσεις που βοηθούν στο καλό κράτημά τους σε όλη τη διαδικασία ξυρίσματος.

«Όταν σκέφτεται κανείς όλους τους τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες πρέπει να κρατήσουν ένα ξυράφι για να καταφέρουν να φτάσουν σε αυτά τα δύσκολα σημεία και στη συνέχεια να προσθέσουν ένα τζελ ξυρίσματος ή σαπούνι και νερό στο ντους, τα πράγματα μπορεί να γίνουν αρκετά περίπλοκα. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι οι γυναίκες χρειάζονται ένα διαφορετικό είδος λαβής», εξηγεί στο Reader’s Digest ο δερματολόγος Δρ. Jody Levine και εκπρόσωπος της Gillette και της Venus.

Τα γυναικεία ξυραφάκια έχουν, επίσης, μερικές λωρίδες λίπανσης, πάνω και κάτω από τις λεπίδες, για να ενυδατώνουν το δέρμα και να αποτρέπουν τις χαρακιές όταν κάποια γυναίκα ξυρίζει σχετικά γρήγορα μια τόσο μεγάλη περιοχή.

Από την άλλη τα ξυραφάκια που προορίζονται για τους άντρες, χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για το ξύρισμα του προσώπου τους. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι λεπίδες ξυραφιών των ανδρών δεν είναι συνήθως πιο ευκρινείς ή υψηλότερης ποιότητας από τις λεπίδες των γυναικών. Αντιθέτως, σύμφωνα με το Today I Found Out, είναι πιο κοντά η μία στην άλλη και σίγουρα με μικρότερη κεφαλή από τα γυναικεία, η οποία βοηθά στην ακρίβεια που χρειάζεται η περιοχή του προσώπου που συνήθως ξυρίζουν.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook