Ποια είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα

ποια-είναι-τα-συμπτώματα-της-μετάλλαξ-1242525

Στη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα μεταλλάξεων του κορονοϊού στη χώρα μας. Από την ανάλυση 564 δειγμάτων, που αφορούν στην περίοδο 11 Μαΐου 2021 – 16 Ιουνίου 2021, εντοπίστηκαν 481 νέα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Από τα νέα αυτά κρούσματα, τα 18 αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα που θεωρείται απ’ όλους τους επιστήμονες ως η πιο μεταδοτική, γεγονός που θα μπορούσε να την καταστήσει ως το επικρατές στέλεχος του ιού σε όλο τον κόσμο.

Συνολικά στην Ελλάδα μέχρι στιγμής είναι 29 τα επιβεβαιωθέντα κρούσματα με το στέλεχος αυτό, που επισήμως ονομάζεται B.1.617.2 (VOC-21APR-02) και εντοπίζονται:

  • στην Αττική (5)
  • στο Ηράκλειο Κρήτης (19)
  • στη Θεσσαλονίκη (2)
  • στην Αχαΐα (1)
  • στην Κορινθία (1)
  • 1 είναι εισαγόμενο (καταγράφηκε στο Ελ. Βενιζέλος).

Τα συμπτώματα

Το στέλεχος αυτό εμφανίζει έντονα συμπτώματα, όπως κοιλιακό άλγος, ναυτία, εμέτους, απώλεια όρεξης, απώλεια ακοής και αρθραλγίες, και σπάνια θρόμβους που μπορεί να οδηγήσουν και σε γάγγραινα.

Προειδοποίηση Αρκουμανέα για πιθανά νέα μέτρα και τοπικά lockdown το καλοκαίρι

Σε εγρήγορση είναι η παγκόσμια κοινότητα για τη μετάλλαξη «Δέλτα», όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τονίζοντας ότι το στέλεχος θα επικρατήσει τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ και μήνες, οι αρχές προετοιμάζονται για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις. Σε αυτόν τον προγραμματισμό περιλαμβάνονται μέτρα όπως τα τοπικά lockdown που είδαμε και κατά την περσινή τουριστική σεζόν.

«Μέσα στον Αύγουστο θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και επανέλαβε ότι «πρέπει να εμβολιαστούμε, τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Άφησε επίσης ανοιχτό το «ενδεχόμενο να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook