Ποια είναι η «φυσιολογική» συχνότητα στύσης – Οι επιστήμονες απαντούν

ποια-είναι-η-φυσιολογική-συχνότητα-650379

Επιστήμονες της Κοινότητας Σεξουαλικής Ιατρικής της Βόρειας Αμερικής (SMSNA), έκαναν έρευνες και βρήκαν ποια είναι η φυσιολογική συχνότητα με την οποία ένας άντρας πρέπει να έχει στύση.

Συγκεκριμένα, ένας άντρας έχει κατά μέσο όρο στύση 11 φορές την ημέρα και αρκετές ακόμη φορές τη νύχτα.

Η στύση δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα ερωτικής διέγερσης, καθώς μπορεί να προκύψει χωρίς να υπάρχει κανένα σεξουαλικό ή άλλο ερέθισμα. Για παράδειγμα, ένα κλασικό φαινόμενο είναι η πρωινή στύση. Η πρωινή στύση είναι επακόλουθο της λεγόμενης «νυχτερινής στυτικής δραστηριότητας» (nocturnal penile tumescence), η οποία εντοπίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, όταν ο άντρας βλέπει όνειρα, χωρίς όμως τα όνειρα να έχουν απαραίτητα σεξουαλικό περιεχόμενο.

Η νυχτερινή και η πρωινή στύση δεν έχουν σαφή αιτιολογία. Ο γιατρός όμως, μπορεί να βασιστεί σε πληροφορίες για τη νυχτερινή στύση του άντρα προκειμένου να προκύψει διάγνωση για τη στυτική δυσλειτουργία.

Ένας άλλος τύπος στύσης είναι η λεγόμενη «αντανακλαστική στύση», η οποία εκδηλώνεται όταν ένας άντρας είναι φορτισμένος συναισθηματικά, όταν για παράδειγμα έχει στρες, είναι νευρικός, φοβάται ή θυμώνει. Η αντανακλαστική στύσης μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα διόγκωσης του προστάτη.

Όσο ο άντρας μεγαλώνει (από τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης και μετά), η συχνότητα της αντανακλαστικής στύσης μειώνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook