Ποια δώρα ΔΕΝ πρέπει να κάνετε σε ένα παιδί

ποια-δώρα-δεν-πρέπει-να-κάνετε-σε-ένα-πα-311483

Αυτές τις μέρες των γιορτών όλοι συνηθίζουμε να κάνουμε δώρα σε βαφτιστήρια, ανίψια ή παιδιά φιλών. Ωστόσο υπάρχουν κάποια είδη δώρων, που οι γονείς έχουν διαγράψει από τη λίστα τους και καλό θα είναι να μάθουν να αποφεύγουν και όσοι δεν είναι ακόμα γονείς.

Παιχνίδια με εκνευριστικούς ήχους: Μπορεί το παιδί να ενθουσιαστεί πρόσκαιρα, αλλά σκεφτείτε για λίγο και τους γονείς του που θα είναι αναγκασμένοι να ακούν το ίδιο ενοχλητικό τραγουδάκι όλη μέρα!

Παιχνίδια που είναι μέρος ενός σετ: Για παράδειγμα, αγοράζετε μια φάρμα, αλλά χωρίς τα άλογα που είναι σε άλλη συσκευασία ή ένα αεροπλανοφόρο χωρίς τα αεροπλάνα. Οι εταιρίες παιχνιδιών ξέρουν καλά τι κάνουν, όμως εσείς βάζετε άθελά σας τους γονείς στη διαδικασία να αγοράσουν αυτό που λείπει, για να γλιτώσουν από την γκρίνια των παιδιών τους.

Παιχνίδια ακατάλληλα για την ηλικία του παιδιού: Το είδατε στο μαγαζί, σας εντυπωσίασε και με όλη σας την καλή διάθεση το αγοράσετε. Όμως το παιδάκι που θα το χαρίσετε είναι εφτά μηνών και αυτό το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά δύο ετών!

Παιχνίδια που λερώνουν: Αν δε θέλετε η μαμά του παιδιού να σας μισήσει θανάσιμα, τότε μην αγοράζετε παιχνίδια που περιέχουν glitter, χρυσόσκονη και άλλα παρόμοια υλικά, που έτσι και βάψουν τον καναπέ του σαλονιού, δεν καθαρίζει με τίποτα.

Παιχνίδια που ξέρετε ότι δε θέλουν οι γονείς: Μην αγοράζετε, για παράδειγμα, παιχνίδια με όπλα, αν γνωρίζετε ότι οι γονείς του παιδιού είναι κάθετοι απέναντι σε αυτό το θέμα ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, αν οι γονείς θεωρούν ότι το παιδί τους είναι ακόμα μικρό για αυτά.

Και φυσικά ποτέ μα ποτέ μη χαρίσετε σε ένα παιδάκι κάποιο ζωάκι (καναρίνι, ψάρι, σκυλάκι, γατάκι κλπ), αν δεν έχετε προηγουμένως τη σύμφωνη γνώμη των γονιών του.

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook