ΠΟΕΔΗΝ: «Θερίζουν» οι νοσοκομειακές λοιμώξεις – Αρνητικό ρεκόρ στην Ελλάδα

ποεδην-θερίζουν-οι-νοσοκομειακές-λ-1228390

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι οι θάνατοι λόγω νοσοκομειακών λοιμώξεων έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην Ελλάδα με ευθύνη της Πολιτείας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας. Μιχάλης Γιαννάκος, παραθέτει τα εξής θλιβερά για τη χώρα μας στοιχεία:

«Για άλλη μια φορά έρχονται στη δημοσιότητα οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις που θερίζουν στα δημόσια νοσοκομεία και στοιχίζουν τη ζωή σε πάνω από 3.000 ασθενείς το χρόνο.

Ο μέσος όρος νοσηλευομένων ασθενών που προσβάλλεται από νοσοκομειακά μικρόβια στα νοσοκομεία των χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης είναι 5,5 % και στη χώρα μας ξεπερνάει το 15% και ίσως αγγίζει το 20% επί των νοσηλευόμενων ασθενών, ειδικά τώρα με τη πανδημία. Πολλοί διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό πεθαίνουν στις ΜΕΘ από νοσοκομειακές λοιμώξεις μετά από πολυήμερη νοσηλεία στις ΜΕΘ αν και είχαν αρνητικοποιηθεί από τον κορονοϊό.

Για αυτό το τραγικό αρνητικό ρεκόρ δεν ευθύνεται μόνο η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών, αλλά κυρίως η αποδιοργάνωση των νοσοκομείων. Όπως… Λάθη και παραλείψεις στη διαχείριση της πανδημίας. Χωρίς προσωπικό, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς κατάλληλη καθαριότητα και απολύμανση των χώρων… Ελλειπέστατο προσωπικό. Δύο νοσηλευτές για 40 ασθενείς.

Είδος προς εξαφάνιση το βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό που αναλαμβάνει τη καθαριότητα των κρεβατιών, κομοδίνων κ.λ.π. Ελλειπή μέτρα ατομικής προστασίας( ανεπαρκή γάντια, μάσκες, στολές υψηλής προστασίας)… Ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας ειδικά τώρα με τη πανδημία που χρειάζονται συνεχείς απολυμάνσεις… Αναμονή ασθενών για ΜΕΘ.

Όταν η αναμονή διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ στη κορύφωση των κυμάτων της πανδημίας ήταν κατά μέσο όρο 5 ημέρες, ήταν πιθανότατη η προσβολή από νοσοκομειακά μικρόβια και μάλιστα πολυανθεκτικών. Έλαχιστοποιούνται οι πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών που προσβάλλονται από νοσοκομειακά μικρόβια».

Πηγή: ieidiseis.gr ΕΛΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook