Ποδηλάτρεις: Όσοι έχασαν το τζάμπα παράνομο παρκάρισμα τους το φυσάνε και δεν κρυώνει

ποδηλάτρεις-όσοι-έχασαν-το-τζάμπα-παρ-1242535

Τον σεβασμό των οδηγών προς τους ποδηλάτες και τον ποδηλατόδρομο, ζητούν για ακόμη μία φορά οι «ποδηΛάτρεις». Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για δικαιολογίες των οδηγών οι οποίοι ενοχλούνται με τον εν λόγω δρόμο.

Αναλυτικά:

Διαπιστώνουμε συχνά ότι ορισμένοι αυτοαποκαλούνται ποδηΛάτρεις για να καταφερθούν τελικά κατά του ποδηλάτου και των όποιων διευκολύνσεων σχεδιάζονται.

Ειδικά τώρα με τις δυο ποδηλατολωρίδες στο κέντρο της πόλης, όσοι έχασαν το τζάμπα παράνομο παρκάρισμα τους το φυσάνε και δεν κρυώνει. Και δεν παύουν να βλέπουν ξαφνικά «κυκλοφοριακό χαμό» εξ αιτίας των λωρίδων και να κόπτονται για το πού θα παρκάρουν οι καημένοι οι τουρίστες με τα ενοικιαζόμενα ιχ και πώς θα τροφοδοτούνται τα καταστήματα, αποσιωπώντας ότι πριν γίνουν οι λωρίδες ο χαμός ήταν μεγαλύτερος εξ αιτίας των μόνιμα παρκαρισμένων και στις δύο πλευρές (όπως συμβαίνει επί του παρόντος στην Αποκορώνου που δεν έχει ποδηλατοδρόμους).

Μερικοί μάλιστα επικαλούνται την προχειρότητα και την επικινδυνότητα της υλοποίησης (το οποίο ισχύει) για να αξιώσουν την κατάργηση τους.

Κατανοούμε την ενόχληση των πρώην προνομιούχων – αυτό που θεωρούμε ανέντιμο είναι όλοι αυτοί να ξεκινάνε την παρωχημένη επιχειρηματολογία τους λέγοντας ότι κι αυτοί είναι ποδηΛάτρεις, αλλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τα …ΙΧ, οπότε «λάθος οι ποδηλατολωρίδες». Αιδώς Αργείοι.

ΠοδηΛάτρεις είναι όποιες και όποιοι πάντοτε και χωρίς εξαιρέσεις σέβονται τους πεζούς, τα άτομα με αναπηρία, τους ποδηλάτες και κατ’ επέκταση δεν καταπατούν διαβάσεις, πεζοδρόμια, ράμπες, οδεύσεις τυφλών, στάσεις λεωφορείων, ποδηλατοδρόμους κλπ. Οι ποδηΛάτρεις όταν οδηγούν ΙΧ θα παρκάρουν χωρίς να εμποδίζουν κανέναν, θα δώσουν προτεραιότητα στις διαβάσεις, θα προσπεράσουν τον ποδηλάτη με απόσταση, θα σέβονται τα όρια ταχύτητας ώστε να μην γίνονται ούτε επικίνδυνοι, ούτε εκφοβιστικοί.

ΠοδηΛάτρεις είναι αυτές και αυτοί που υποστηρίζουν την μετακίνηση με εναλλακτικούς τρόπους ειδικά στα κέντρα των πόλεων και αποφεύγουν να χρησιμοποιούν ΙΧ όταν δεν είναι απαραίτητο, δεν ζητάνε πάρκινγκ ΙΧ μέσα στην πόλη, αλλά λιγότερα ΙΧ.

Για τους λάτρεις μιας ανθρώπινης πόλης, ενός αμόλυντου περιβάλλοντος, ενός υγιούς σώματος, μιας ήρεμης καθημερινότητας αυτά μάλλον είναι αυτονόητα.

Το ίδιο και για τους ποδηΛάτρεις. Αρκεί να σέβεσαι τους άλλους χρήστες του δρόμου για να είσαι ποδηΛάτρης. Κι αν ασχοληθείς με την οργάνωση σχετικών δράσεων, τότε είσαι ακόμα πιο ποδηλάτρης .Από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχουν αυτοκινητιστές που συμπεριφέρονται ως ποδηΛάτρεις όπως και ποδηλάτες που δεν είναι ποδηΛάτρεις.

Υ.Γ. Χαιρόμαστε που η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών σέβεται τους ποδηλατοδρόμους. Διαπιστώνουμε επίσης ότι όλο και συχνότερα αμαξίδια ΑμεΑ χρησιμοποιούν τις λωρίδες αφού τα παρακείμενα πεζοδρόμια είναι αδιάβατα για αυτούς. Να άλλη μια χρησιμότητα των λωρίδων! Όλοι οι καλοί χωράνε.

Οι ποδηλατόδρομοι και τα πεζοδρόμια φτιάχτηκαν για να κινούνται ποδηλάτες, πεζοί και ΑμεΑ χωρίς να κινδυνεύουν. Για τους λίγους ασυνείδητους οδηγούς που βάζουν σε κίνδυνο τους συμπολίτες τους έχουμε να πούμε: το παρκάρισμα στον ποδηλατόδρομο βάζει σε κίνδυνο τους ποδηλάτες.

Οι ποδηλάτες κινούνται γρήγορα και αθόρυβα. Αν ανοίξετε πόρτα μπορεί να σκοτώσετε κάποιον. Αν χάσει την ισορροπία του κάποιος επειδή του κόψατε τον δρόμο μπορεί να χτυπήσει (και να σας κάνει ζημιά ). Μην παρκάρετε ούτε πάνω ούτε δίπλα στην λωρίδα. Γίνονται ήδη αρκετά ατυχήματα. Οι ποδηΛάτρεις θα φροντίσουν να σας το υπενθυμίζουν με κάθε τρόπο.

12 thoughts on “Ποδηλάτρεις: Όσοι έχασαν το τζάμπα παράνομο παρκάρισμα τους το φυσάνε και δεν κρυώνει

  1. Είστε τραγικοί.Απλα τραγικοί.Το μανιφέστο-ανακοινωση,βγάζει μίσος κ χαιρεκακία προς τους δημότες κ επισκέπτες της πόλης που οδηγούν αυτοκίνητο.Γι αυτό κ ολη η πόλη είναι απέναντι σας.Επισης τολμάτε κ μιλάτε για σεβασμό του κοκ,εσεις.Εσεις.Που μόνιμα περνάτε κόκκινα,πηγαίνετε ανάποδα,φώτα κ κράνη στην θεωρία μόνο,τραμπουκιζεται όποιον οδηγό «σας ενοχλεί ή σας κορναρει»,τα πεζοδρόμια είναι κ αυτά ποδηλατοδρομοι στο μυαλό σας.ΔΕΝ ΣΈΒΕΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ,Κ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ Κ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΑ.Οσο για την προχειρότητα της κατασκευής που μιλάτε,αυτή είναι υπέρ του Χανιωτικου λαού,καθώς θα είναι πολύ εύκολο να ξηλωθει αυτή η παραφωνία, είτε από αυτή τη δημοτική αρχή (αν έχει το θάρρος να παραδεχθεί το λάθος της),είτε από την επόμενη.

  2. Δεν βλέπω κανένα σχόλιο που η πλειοψηφία των ποδηλάτων δεν σταματάει σε κανένα κόκκινο φανάρι και αν τους χτυπήσει αυτοκίνητο θα αρχίσουμε τα μοιρολόγια και το σχόλιο που θα γραφτεί είναι ότι φταίει το αυτοκίνητο

  3. 1ον ξεκαβαλατε δεν ειστε το κεντρο των ζητηματων/προβληματων
    2ον ο σεβασμος δεν αφορα μονο τους οδηγους προς το ποδηλατο ΑΛΛΑ δυστυχως για εσας και εσας προς το υπολοιπο συνολο , γιατι απο τηρηση και σεβασμο του κοκ εχετε θεματακια! Καλο θα ηταν η τροχαια καποια στιγμη να εφαρμοσει το κοκ και στα ποδηλατα!
    3ον δε παρκαρω ποτε και ουτε προκειται σε θεση που δεν πρεπει …προτιμω να περπατησω , σιγα τη πολη , γιατι εμεις νομιζουμε οτι ειμαστε στην Αθηνα και θελουμε να παρκαρουμε απ εξω για να κανουμε τη δουλεια μας.Αλλα η τροφοδοσια δε μπορει να σταματησει αλλου δυστυχως…δε σημαινει οτι τους αρεσει…ΑΛΛΑ , παντα υπαρχει ενα αλλα και μην τα βλεπετε απο τη δικη σας οπτικη μονο!!
    4ον δυστυχως ναι η υλοποιηση ειναι τραγικη και οντως επικυνδυνη! Η πολη δεν ειναι ουτε Ολλανδια , ουτε το καταπληκτικο Ρεθυμνο που πραγματικα μπορει εκει που πρεπει!!
    5ον πρεπει να αρχισετε και μαλλον ακουγεται οτι θα πληρωνετε και τελη !! Σε λιγο θα το φυσατε και δε θα κρυωνει….
    6ον τωρα που υπαρχουν οι λωρίδες ο χαμός ειναι δυστυχως μεγαλύτερος , φανταστειτε οοοοταν θα μπει η χωρα-η πολη σε κανονικους ρυθμους ποιος ποδηλατοδρομος και μεταξωτες κορδελες?
    7ον το ποδηλατο απαγορευεται να κινειται σε πεζοδρομους.
    8ον ποδηλατης και οδηγος εχουν ισα δικαιωματα.
    και αλλα πολλααα….

  4. Εεεεετσι…..ακριβώς!! Η έννοια Ποδηλολατρεις είναι υπό αμφισβήτηση αν σκεφτω όλα τα παραπάνω και γράψω αλλά τόσα….ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!

  5. Μεγαλύτερη αποτυχία από αυτό το έκτρωμα ως κατασκευή δε δε…δεν υπάρχουν λόγια όσο για το κείμενο ειλικρινά no comment!

  6. Μπράβο τους!! Ευτυχώς που υπάρχει μία ομάδα πίεσης που μάχεται για τα αυτονόητα σε αυτή τη δύσμοιρη πόλη!! Το κείμενο της ανακοίνωσης είναι εξαιρετικό και εκθέτει τα αυτονόητα για την κουλτούρα των πολιτών και την οργάνωση που οφείλει να έχει μία σύγχρονη και πολιτισμένη Ευρωπαϊκή πόλη. Αυτοί που διαφωνούν, προβάλοντας διάφορους προσχηματικούς λόγους, πιθανότατα θα πρέπει να μετακομίσουν στο Ισλαμαμπάντ, όπου θα ειναι ελεύθεροι να παρκάρουν οπουδήποτε επιθυμούν χωρίς περιορισμό.

    1. Αδερφέ,ξέχασες να γράψεις «μια μικρη ομάδα πίεσης με μικροσυμφεροντα ή κολλήματα «.Όσο για τα αυτονόητα,στα γράφουν οι παραπάνω,αλλά τα συζητάνε κ όσοι άτυχοι Χανιώτες κ επισκέπτες κατεβαίνουν στο κέντρο κ αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση.Ενα είναι το αυτονόητο:ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΏΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.Ο Μπακογιαννης στην Αθήνα, κάτι παρόμοιο έκανε με τον μεγάλο περιπατο,είδε το λάθος κ είχε τα κότσια να το διορθώσει.
      Υ.Γ.Καμια ανακοίνωση για τις μόνιμες παραβάσεις του κοκ για φωτα,κράνη,ανάποδα στους μονόδρομος,κόκκινα φαναρια,πεζοδρόμια,ανάποδη κίνηση κ στον ποδηλατοδρομο(εδώ γελάμε αφού ούτε αυτόν τον δρόμο, τον »δρόμο σας»δεν σέβεστε),θα βγαλετε;

  7. γιατι ρε… «ποδηλατες» εισαστε τοσο κομπλεξαρες; γιατι απευθυνστε στον κοσμο αυτης της μικρης πολης με τοσο μισος; γιατι βγαζετε το κομπλεξ κατωτερωτητας σας εχθρικα και επιθετικα απεναντι σε ολους εμας που παντα σας προσεχουμε; και μεσα στον δρομο μας οταν μπαινετε και κανετε ηλιθιοτητες και παρανομιες, παρολα αυτα ολοι μας τρεμουμε μην σας προξενησουμε καποιο κακο ή δυσκολια. ΟΧι για να μην τρεχουμε στα δικαστηρια, αλλα γιατι πραγματικα νοιαζομαστε!
    Γιατι ξηγιεστε ετσι κατινιστικα; τιποτε δεν φυσαμε να κρυωσει, ολα καλα ειναι και μην προσπαθειτε να διχοτομησετε τον κοσμο. Χαλαρωστε και χαρειτε τις βολτιτσες σας αντι να προκαλειτε την κοινη γνωμη.
    Επισης, κανενας δεν θα πει τιποτε για την βλακεια του Δημου μας, που επεκτεινε τον ποδηλατοδρομο στα φαναρια, εκθετωντας στην ουσια τους ποδηλατες εμπρος απο τα αμαξια; δηλαδη στο κοκκινο τα ποδηλατα θα μπορουν να σταματουν μπροστα απο τα αυτοκινητα για να αναψει το πρασινο και μετα να ξαναμπουν στο πλαι αφου θα εχουν ενοχλησει για πολλη ωρα την ομαλη κινηση των 4τροχων;;;
    Κοντα στον νου κι η γνωση…

  8. Εκτός από κομπλεξικοί τελικά είστε κ ψεύτες.Οχι ‘κύριοι ποδηλάτες’ εγώ δεν παρκάρω τσάμπα γιατί πληρώνω τέλη κυκλοφορίας κ για το όχημα μου έχω τεκμήριο κάθε χρόνο,πληρωνω υποχρεωτικά ασφάλεια κ αν κάνω παράβαση έχω πινακίδα κ θα πληρώσω πρόστιμο.Εσεις είστε οι τσάμπα χρηστες του δρομου,εσεις δεν πληρώνετε ούτε ένα ευρώ για τίποτα,μόνο απαιτήσεις,κόμπλεξ κ ειρωνεία προς τους υπόλοιπους.

  9. Κατ’ αρχήν το κείμενο αναφέρεται στους παράνομα παρκαρισμένους. ΠΑΡΆΝΟΜΑ. Γιατί αγανακτείτε, αν είστε νόμιμα παρκαρισμένοι; Ή μήπως να μην ενοχλούμε ούτε τους ασυνείδητους που παρκάρουν αδιαφορώντας για τους άλλους που ενοχλούνται; Κατά δεύτερον: Όπως υπάρχουν άθλιοι οδηγοί των άλλων μέσων, έτσι ισχύει και για ποδηλάτες (και για πεζούς, κλπ). Άλλωστε το αναφέρουν στο κείμενο τους. Δεν είναι συνεννοημένοι να κάνουν παραβάσεις, δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια, ίδια ομάδα, ίδιο κόμμα, κλπ. Εσείς δεν ξέρετε κακούς ταξιτζήδες, οδηγούς φορτηγών, κλπ; Τι σημαίνει; Ότι πρέπει να τους θεωρούμε όλους αλητηριους; Γιατί αν είναι να αρχίσουμε να τσουβαλιάζουμε όλους επειδή κάποιοι είναι ανεγκέφαλοι τότε κανείς μας δεν γλυτώνει από τον ψόγο. Είτε ως ΙΧδες, ως ταξιτζήδες, είτε ως Χανιώτες, είτε ως άντρες, είτε.., είτε… Εννοείται ότι ο ΚΟΚ ισχύει για όλους. Αλλά θα πρεπε να υπάρχει και κάποιος που να ελέγχει την τήρηση του. Και στα Χανιά, απλά δεν υπάρχει. Μόνο για τα sms τους έβλεπες να χουν ζήλο… Κατά τρίτον: Οι ποδηλατόδρομοι είναι κακοί όπως τους έφτιαξαν, αλλά είναι πιο ασφαλείς για τους ποδηλάτες που τους χρησιμοποιούμε, απ’ ότι πέρυσι που δεν υπήρχαν. Από αυτό και μόνο δεν θα πρεπε να διαμαρτύρεται κανείς για την ύπαρξη τους παρά για την κακή ποιότητα τους. Επίσης ήδη τους χρησιμοποιούν ΑμεΑ, αφού τα παρακείμενα πεζοδρόμια είναι πλήρως αδιάβατα για αυτούς. Και τέλος επειδή κάποιοι ονειρεύονται τέλη κυκλοφορίας, άδεια κυκλοφορίας, κλπ για ποδηλάτες.: Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και σίγουρα ούτε στην ΕΕ. Στην Ελλάδα η άδεια καταργήθηκε την περασμένη δεκαετία. Και σε άλλες χώρες αν και δεν έχουν τέλη οι υποδομές για ποδηλάτες, πεζούς και ΑμεΑ είναι εκπληκτικές, αλλά για λίγα μέτρα φωνάζουν κάποιοι

    1. Γραφετε στην ανακοινωση:
      Οι ποδηλατόδρομοι και τα ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ φτιάχτηκαν για να κινούνται ποδηλάτες, πεζοί και ΑμεΑ……….
      Όχι κύριοι,ο νόμος είναι ξεκάθαρος,στα πεζοδρόμια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση ποδηλάτου.Ποσο ακόμα θα παραπληροφορειτε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook