Ποδαρικό στο 2021 με ανασχηματισμό; Η black list και οι εν αναμονή

ποδαρικό-στο-2021-με-ανασχηματισμό-η-black-list-κα-1138586

Τον κατάλληλο χρόνο για να προχωρήσει σε έναν ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι, εκτός απροόπτου, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι προ των πυλών. Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη, κρατάει σφραγισμένα κλειστά τα χαρτιά του, ενώ όπως επιβεβαιώνουν συνεργάτες του, θέμα αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, δεν έχει συζητηθεί ούτε στον λεγόμενο πρωϊνό καφέ.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει αφενός να ολοκληρώσει απερίσπαστος τις όποιες αλλαγές σχεδιάζει και δευτερευόντως να μη διαρρεύσει τίποτα ουσιαστικό.

Για τους παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός αναζητεί εδώ και κάποιο καιρό την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει σε έναν ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μέσω του οποίου θα δοθεί και το στίγμα των επόμενων μηνών. Για πολλούς, η τωρινή συγκυρία κρίνεται ως η καταλληλότερη : Η πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συμπληρώσει 18 μήνες διακυβέρνησης, η πορεία της πανδημίας δείχνει ελεγχόμενη, οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει ενώ στο κρίσιμο μέτωπο των ελληνο-τουρκικών καταγράφεται ύφεση – ενδεχομένως και λόγω της επικείμενης έναρξης των διερευνητικών επαφών.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και πριν από τον εορτασμό των Φώτων, είναι πολύ πιθανό κάποιοι να πάνε στο σπίτι τους και άλλοι να αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το εύρος του επικείμενου ανασχηματισμού.

Όλες οι πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον δύο υπουργούς οι οποίοι θα δουν την έξοδο από την κυβέρνηση και τουλάχιστον δύο ακόμα που θα μετακινηθούν σε άλλα χαρτοφυλάκια, αν και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλείεται ένας δομικός ανασχηματισμός, που θα φέρει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στο υπουργικό συμβούλιο.

Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική εικόνα για τα έργα ενός εκάστου, ενώ αν κάποιος αποκρυπτογραφήσει τις κινήσεις του, θα καταλάβει εύκολα ποιοι υπουργοί βρίσκονται εδώ και καιρό στη «black list» του πρωθυπουργού.

Αυτό που φαίνεται μάλλον βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει ευρεία ανανέωση σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών – κάποιοι εκ των οποίων, άλλωστε, έσπευσαν να φωτογραφηθούν εμβολιαζόμενοι, ως μη όφειλαν.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν πολύ περισσότερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ απ ότι στο πρώτο, προκειμένου να υπάρξει εκτεταμένη εκπροσώπηση των τοπικών κοινωνιών στην κυβέρνηση.

Έλλη Τριανταφύλλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook