Ποδαρικό με νίκη για τον ιστιοπλοϊκό αγώνα του ΝΟΧ

Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 16 Ιανουαρίου ο ιστιοπλοϊκός αγώνας για σκάφη ανοικτής θάλασσας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων υπό την επωνυμία “Αισιοδοξία”.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και εντάσσεται στο κοινό τοπικό ετήσιο πρωτάθλημα των χανιώτικων συλλόγων ΝΟΧ και ΙΟΧ, αποτελεί δε τον πρώτο της σεζόν μεταξύ 15 προγραμματισμένων.

Η διαδρομή ήταν ΝΟΧ – πλήρης περιστροφή νησίδας Θοδωρού – ΝΟΧ συνολικής αποστάσεως 12 ναυτικών μιλίων.

Ο άνεμος που επικρατούσε, ήταν ΒΑ-ΑΝ εντάσεως 4-5 μποφόρ με έντονο κυματισμό που στέρησε την ευκαιρία στα σκάφη να χρησιμοποιήσουν μπαλόνια. Μάλιστα η προσπάθεια του σκάφους “Κορμοράνος” κράτησε ελάχιστο χρόνο και αναγκάστηκε σε αποχώρηση. Δυτικά όμως από τα Θόδωρου ο αγώνας έδωσε την ευκαιρία στα πληρώματα να δείξουν τις ικανότητές τους στη ναυτική τέχνη και την τακτική λόγω μεταβαλλόμενου ανέμου σε διεύθυνση και ένταση όσο και κυματισμό.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

1ο το σκάφος “Στέλλα” (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Βασίλη Μητρόπουλο και πλήρωμα τους Στέφανο Ανταλή, Κωνσταντίνο Σόκο και Γιώργο Μαζαράκη.

2ο σκάφος “Αίθρα” (ΝΟΧ) με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση και πλήρωμα τους Αριστοτέλη Κοτόπουλο και Οδυσσέα Πόταγα.

3ο το σκάφος “Μύρια” (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Σταύρο Μαρίνο και πλήρωμα τους Γιώργο Πετράκη, Γιώργο Μανιαδάκη και Sidorkina Olena.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ