Πνίγηκαν για ακόμη μια φορά τα Χανιά | Αποκαλυπτικές εικόνες και βίντεο

πνίγηκαν-για-ακόμη-μια-φορά-τα-χανιά-α-818011

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα Χανιά μετά τις σημερινές καταρρακτώδεις βροχές.

Οι κάτοικοι ξαναζούν τις πλημμύρες που πριν ένα 10ήμερο έπληξαν την περιοχή, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τα νερά να εισβάλλουν σε σπίτια και καταστήματα καταστρέφοντας περιουσίες.

Τα προβλήματα δεν είναι μικρότερα στο οδικό δίκτυο, με δρόμους να έχουν πλημμυρίσει επικίνδυνα, με τους αρμόδιους να συστήνουν στον κόσμο να μην κυκλοφορεί άσκοπα. Ο ΒΟΑΚ για άλλη μία φορά έχει γεμίσει πέτρες και χώματα σε αρκετά σημεία.

Ακόμη, πολύ νερό μαζεύτηκε στο ύψος των Περιβολίων στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα ο οδηγός ενός οχήματος να αναγκαστεί να βγει και να το αφήσει στο έλεος του νερού…Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό στα Περιβόλια, όπου χρειάστηκε η συμβολή της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει έναν οδηγό από το όχημά του.

Πολύ νερό συγκεντρώθηκε και στην περιοχή της οδού Γογονή, απαγορεύοντας ουσιαστικά την κίνηση των οχημάτων.Σε πολλούς δρόμους ακόμα και στο κέντρο, όπως στην Ηρώων Πολυτεχνείου, η στάθμη του νερού έχει ξεπεράσει το πεζοδρόμιο.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η ένταση της βροχόπτωσης το απόγευμα της Κυριακής ήταν ακόμα η ισχυρότερη και από αυτή της προ ημερών θεομηνίας, αφού έφτασε τα 230 χιλιοστά(!), όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε επικοινωνία που είχε με το zarpanews.gr.

Στο Βαμβακόπουλο ο χείμαρρος δείχνει ιδιαίτερα απειλητικός, ενώ σημαντικά προβλήματα παρατηρήθηκαν και στα Λιβάδια.

Το Καλαμάκι είναι η λεκάνη απορροής των υδάτων που κατεβαίνουν από την νέα εθνική, τον Γάλατα και από τον Δαράτσο. Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για εγγειοβελτιωτικά έργα, αντιπλημμυρικά, και διάνοιξη στο γεφυράκι που υπάρχει στην παλαιά εθνική οδό (ειδικά στην περιοχή του παλιού bamboo cafe), με τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά.

Αυτά για όλο σχεδόν το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την Αγία Μαρίνα:

Όσον αφορά τον Κλαδισό, έχει «φουσκώσει« απειλητικά για ακόμη μία φορά, με τους κατοίκους να βλέπουν τον όγκο του νερού να βρίσκεται κοντά στο τελευταίο τοιχίο πριν υπερχειλίσσει στο δρόμο…

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς έχει λάβει δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ήδη από της μεσημεριανές ώρες.Πολλές ήταν οι αυλές που… βούλιαξαν και στον Πλατανιά.Τέλος, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που την έχουν «πατήσει» λόγω των λακκουβών στο οδόστρωμα, αφού, μην μπορώντας να τις δουν και να τις αποφύγουν, τα οχήματά τους έπαθαν σοβαρές φθορές.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook