Πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων: Τα καθημερινά αντικείμενα που πρέπει να πλένετε πάντα στο χέρι

πλύσιμο-στο-πλυντήριο-πιάτων-τα-καθημ-1319181

Το πλυντήριο πιάτων είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο μηχάνημα για κάθε νοικοκυριό, αφού «λύνει» τα χέρια με το πλύσιμο των πιάτων. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να τοποθετούνται όλα τα αντικείμενα, καθώς είτε μπορεί να χαλάσουν τα ίδια, είτε να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στο μηχάνημα.

Σύμφωνα με την the-sun.com, ο λογαριασμός στο TikTok AO.com παραθέτει τα τέσσερα πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε να βάζουμε μέσα στο πλυντήριο πιάτων και αντιθέτως θα πρέπει να καθαρίζονται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, δηλαδή στο χέρι.

Αρχικά λοιπόν, θα πρέπει να αποφεύγετε να τοποθετείτε πράγματα που είχαν σπάσει σε πολλά σημεία ή θρυμματιστεί, αλλά έχουν κολλήσει ξανά. H συγκεκριμένη πρακτική πρέπει να αποφεύγεται για δύο λόγους. Πρώτον, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες το αντικείμενο να σπάσει ξανά και μάλιστα η ζημιά να γίνει χειρότερη και δεύτερον, γιατί τα σπασμένα κομμάτια ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά στο πλυντήριο πιάτων, κατά την διάρκεια του πλυσίματος.

Έπειτα, σε ένα πλυντήριο πιάτων δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείτε κοφτερά μαχαίρια κουζίνας. Η AO.com αναφέρει ότι η παραπάνω ιδέα μπορεί να είναι δελεαστική, γιατί αποφεύγεται το πλύσιμο στο χέρι, όμως στη πραγματικότητα προκαλούνται φθορές στο ίδιο στο μαχαίρι.

«Η διαδικασία του κύκλου του πλυσίματος, μπορεί να προκαλέσει σκουριά στα κοφτερά μαχαίρια της κουζίνας σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok.

Η «παγίδα» με τα γυάλινα βάζα

Επίσης, πέρα από τα κοφτερά μαχαίρια και τα σπασμένα αντικείμενα, στο πλυντήριο πιάτων δεν πρέπει ποτέ να βάλετε την ξύλινη σανίδα κοπής, γιατί θα καταστραφεί τελείως.

Μετά το πλύσιμο θα αποκτήσει «ανομοιόμορφη μάζα» και «δεν θα μπορείτε να κόψετε», αναφέρεται σχετικά.

Το τέταρτο και τελευταίο αντικείμενο που πρέπει να αποφύγετε όμως, αποτελεί έκπληξη, καθώς πρόκειται για τα γυάλινα βάζα, που έχουν χαραγμένους πάνω τους όμως αριθμούς, όπως την ποσότητα που χωρούν.

Με βάση τον λογαριασμό AO.com, το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων επειδή είναι ισχυρό, θα αρχίσει να σβήσει μετά από λίγο καιρό τα χαραγμένα νούμερα, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο γυάλινο αντικείμενο, να χάσει το χαρακτηριστικό του που το κάνει να ξεχωρίσει και την αξία του, για την οποία ενδεχομένως το αγοράσατε.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook