Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα | 4 προσαγωγές στην Κακαβιά | Photos+Video

πλήθος-κόσμου-στην-κηδεία-του-κωνσταν-765557

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο χωριό Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στο χωριό για την τελετή και μάλιστα σχεδόν όλοι κρατούν ελληνικές σημαίες. Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Επίσης υπάρχουν συνθήματα και για τη Μακεδονία και σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Μάλιστα υπάρχουν και πολλοί δημοσιογράφοι όχι μόνο από Ελλάδα, αλλά και από Αλβανία. Το σύνθημα που ακούγεται περισσότερο είναι το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Για σύλληψη 4 Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Οι συλλήψεις έχουν γίνει με την κατηγορία της διασποράς εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους, όπως αναφέρει το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fax News στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανικές Αρχές κράτησαν τους 4 Έλληνες για εξακρίβωση στοιχείων, επειδή φορούσαν μπλούζες με τη Βόρειο Ήπειρο και είχαν στις αποσκευές τους κουκούλες.

Επιπλέον, δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε δέκα ακόμη Έλληνες οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όσους περνούν τα σύνορα για Αλβανία.

Παράλληλα, σε εξονυχιστικό έλεγχο από τις αλβανικές συνοριακές Αρχές υπόκεινται οι Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για να παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οι Αλβανοί αστυνομικοί όπως φαίνεται και στα βίντεο των τοπικών καναλιών, ψάχνουν εξονυχιστικά τις τσάντες, κάνουν σωματικό έλεγχο σε όσους περνούν τα σύνορα για την κηδεία, ενώ ερευνούν και τα αυτοκίνητα, ακόμα και τις μηχανές τους, για τυχόν αντικείμενα που ορισμένοι ίσως θελήσουν να περάσουν σε αλβανικό έδαφος.

Ο λόγος των έντονων ελέγχων δεν είναι άλλος από τον φόβο, αρά τις εκκλήσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι εξοργισμένοι οι ομογενείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, θα προκαλέσουν επεισόδια, έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση.

Αυτοσυγκράτηση συστήνουν, στους Έλληνες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες, τα υπ. Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη

Έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες της Αλβανίας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό, κάνουν, απο το πρωί, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Σημειώνεται ότι ήδη, από χτες το βράδυ, είναι σε επιφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία.

Ειδικά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές.

Πηγή: topontiki.gr

One thought on “Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα | 4 προσαγωγές στην Κακαβιά | Photos+Video

  1. Ένας άνθρωπος που άρχισε να πυροβολεί τους αστυνομικούς και αυτοί ανταπέδωσαν! Σκηνικό γνωστό! Και κάνουμε ένα φανατικό εθνικιστή, επικίνδυνο φασίστα, ήρωα!
    1)Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ερχόταν ενας Τούρκος και να έκανε το ίδιο στην Ελλάδα.
    2) τους δύο στρατιωτικούς γιατί δεν τους σκότωσαν; Μήπως επειδή δεν άρχισαν να ρίχνουν με καλάσνικοφ; Τους κάνατε ήρωες κ αυτούς αλλά μετα στρατοδικεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook