Πληρώθηκαν οι αποζημιώσεις ενοικίων Νεομβρίου και Δεκεμβρίου

πληρώθηκαν-οι-αποζημιώσεις-ενοικίων-1175634

Ξεκίνησε αργά το απόγευμα και ολοκληρώνεται αυτή την ώρα η καταβολή των αποζημιώσεων για τα «κουρέματα» που έγιναν στα ενοίκια τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα η AAΔΕ πληρώνει ότι δεν είχε εξοφλήσει για το Νοέμβριο ενώ καταβάλει και τα χρήματα που αφορούν σε αποζημιώσεις του Δεκεμβρίου σε όσες δηλώσεις εκκαθαρίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα και βρέθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του δικαιούχου.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις οι πληρωμές αφορούν περίπου 100.000 δικαιούχους και συγκεκριμένα 15.000 ιδιοκτήτες που περίμεναν την εξόφληση Νοεμβρίου και άλλους περίπου 80.000 που θα πάρουν τα χρήματα για τα κουρέματα του Δεκεμβρίου.

Φυσικά όπως και το προηγούμενο μήνα ο Δεκέμβρης θα εξοφληθεί σε πολλές δόσεις και αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις ανάμεσα στις αιτήσεις και τους ΚΑΔ. Άλλωστε και αυτή τη φορά δεν έλειψαν οι εκπλήξεις αφού εκ των υστέρων πολλοί ιδιοκτήτες ανακάλυψαν ότι οι επιχειρήσεις-ενοικιαστές που άνοιξαν μετά τις 21 Μαρτίου 2020 δεν είναι δικαιούνται μείωση ενοικίου για το μήνα Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν αυτό το μήνα οι έλεγχοι και διασταυρώσεις θα γίνονται αυτόματα. Συνολικά για τις αποζημιώσεις Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι μπορεί να δοθούν μέχρι και 70 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook