«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά»! Νέο συλλαλητήριο των εργαζομένων στα Χανιά | Photos

Με σύνθημα «πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά», εργαζόμενοι στα Χανιά, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης συλλαλητήριο, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως, η εξαγγελία των νέων εργασιακών μέτρων ισοπεδώνει τις Συλλογικές Συμβάσεις, και ανοίγει τον δρόμο στις επιχειρήσεις για μειώσεις μισθών σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Τονίζουν πως, στην ουσία η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους που τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησαν το «θαύμα» του Τουρισμού, να ζήσουν με 400-500 ευρώ τον μήνα.

Η κυβέρνηση αναφέρουν, «δίνει όλα τα εργαλεία στην μεγαλοεργοδοσία , στις μεγάλες επισιτιστικές αλυσίδες, στους μονοπωλιακούς ομίλους τόσο στον κλάδο του Τουρισμού-Επισιτισμού να σμπαραλιάσουν τις ΚΣΣΕ. Στην παρούσα φάση μονιμοποιεί μειώσεις της τάξης του 20% . Μειώνουν τον μισθό σε εργαζόμενους που δουλεύουν εποχικά και προγραμμάτιζαν την ζωή τους με 4200 ευρώ (4 μήνες εργασία 900 ευρώ μικτά και 3 μήνες ανεργίας ) κατά μέσο όρο. Αναγκάζουν τους εργαζόμενους που πέρυσι με την δουλειά τους μόνο στην Κρήτη παρήγαγαν για τους επιχειρηματίες του κλάδου 3,9 δίς να ζήσουν με 9 ευρώ την ημέρα.»

Αιτήματα των εργαζομένων:

 • − Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ
 • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
 • Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.
 • Επαναπρόσληψη όλων των εποχικών στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία.
 • Υποχρεωτική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.
 • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
 • Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι ελαστικά απασχολούμενοι.
 • Καμιά χρέωση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για όλο το διάστημα της ανεργίας και για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.
 • Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η σημερινή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης των Χανίων.

Zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Σωματείο επισιτισμού»… «σωματείο ιδ υπαλλήλων»… κατάλαβα… οι γνωστοί επαναστάτες.
  Αλήθεια ο «Σύλλογος Γυναικών Χανίων» που ήταν;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ