Πλημμύρισε η Πέτρα της Ιορδανίας – Απίστευτες εικόνες με καταρράκτες και ποτάμια μέσα στην αρχαία πόλη

πλημμύρισε-η-πέτρα-της-ιορδανίας-απ-1597050

Απίστευτες εικόνες από την αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία, όπου τα μονοπάτια έγιναν ποτάμια και καταρράκτες σχηματίστηκαν στις πλαγιές μετά από ισχυρή καταιγίδα που χτύπησε την περιοχή.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο twitter δείχνουν το μέγεθος της πλημμύρας, με τον κόσμο να απομακρύνεται από τον αρχαιολογικό χώρο καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για κατολισθήσεις.

Μάλιστα, σε πλημμύρες που είχαν σημειωθεί πάλι από έντονα καιρικά φαινόμενα το 2018, 13 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Δείτε τα βίντεο:

Floods in Petra, today, tourists were evacuated:pic.twitter.com/cAjrLNmHhy

Ποια είναι η Πέτρα

Ένα μνημείο απαράμιλλης ομορφιάς, που προκαλεί δέος στους εκατομμύρια επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο, είναι η ιστορική και αρχαιολογική πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία.

Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας και είναι διάσημη τόσο για την μοναδική αρχιτεκτονική της, αφού είναι λαξευμένη πάνω σε βράχο, όσο και για το χρώμα της πέτρας, στην οποία φιλοξενείται, που είναι κόκκινη.

Ιδρύθηκε πιθανώς το 312 π.Χ. ως η πρωτεύουσα των Nabataeans και αποτελεί ένα σύμβολο της Ιορδανίας. Βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Jebel al-Madhbah σε μια λεκάνη ανάμεσα στα βουνά που αποτελούν την ανατολική πλευρά της Arabah, της μεγάλης κοιλάδας που εκτείνεται από τη Νεκρά Θάλασσα προς τον Κόλπο της Άκαμπα.

Η πόλη έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO από το 1985. Το μνημείο παρέμεινε άγνωστο στο δυτικό κόσμο μέχρι το 1812, όταν το ανακάλυψε ο Ελβετός εξερευνητής Johann Ludwig Burckhardt.

Όλη η πόλη της Πέτρας με τα κτίσματα της είναι λαξευμένη πάνω σε μαλακά ψαμμιτικά πετρώματα και αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο ενός αξιοθαύμαστου πολιτισμού. Η αρχιτεκτονική της πόλης έχει έντονη την επίδραση των Ελλήνων και των Ρωμαίων, ειδικά των τελευταίων, που αφού την κατέκτησαν ήθελαν να αφήσουν το στίγμα της εξουσίας τους και σε αυτή τη γωνία της αυτοκρατορίας τους.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook