«Πλημμύρισαν» μελωδίες τα Χανιά για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής | Video

πλημμύρισαν-μελωδίες-τα-χανιά-για-τ-1061731

Με κεντρικό σύνθημα: “Όλη η μουσική έξω, όλοι οι μουσικοί έξω” ο Δήμος Χανίων και η

Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ.., στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, κάλεσαν όλους τους μουσικούς της πόλης να παρουσιάσουν τη δουλεία τους η οποία από την 21η Ιουνίου και για 6 μήνες, θα ακούγεται σε όλη την πόλη.

Η αρχή έγινε, λοιπόν την Κυριακή, με μετάδοση μουσικής από τα μεγάφωνα που βρίσκονται τοποθετημένα από το 1ο Γυμνάσιο Χανίων έως και την πλατεία 1866 από τις 11:00 έως τις 13:30 και από τις 18:00 έως τις 20:30, με τις μουσικές επιλογές  να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δουλειά μουσικών της πόλης.

Ακόμη, μουσικές επιλογές (DJ Set) στο Δημοτικό Πάρκινγκ Χανίων, στην οδό Περίδου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Χανιώτες από την ομάδα “Omerta Collective” που αποτελείται από τους DJs Giorgio Leone, Gudru και Bokito, ενώ υπήρχε ζωντανή μουσική μέσα από το Φρούριο Φιρκά.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, το Ωδείο Ιωάννης Μανιουδάκης και η Μουσική Σχολή Ars Musica.

Το βράδυ της 21ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν προβολές των video clips των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη δράση, στον εξωτερικό τοίχο του Κέντρου Πολλαπλών Δραστηριοτήτων «Μίκης Θεοδωράκης», στην Πλατεία Κατεχάκη.

Επίσης, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, το Ωδείο Ιωάννης Μανιουδάκης και τη μουσική σχολή Ars Musica, ακούστηκαν μουσικές και  από το φρούριο του Φιρκά.

Επισημαίνεται ότι η 21η Ιουνίου δεν είναι απλά η μεγαλύτερη ημέρα του έτους είναι η ημέρα, που σηματοδοτεί επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού. Είναι η ημέρα όπου οι γωνιές κάθε ευρωπαϊκής πόλης πλημμυρίζουν με μοναδικά ηχοχρώματα, γιορτάζοντας για ακόμα μία χρονιά τη Γιορτή της Μουσικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής καθιερώθηκαν πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook