Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Τρία νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης – Τα συμπτώματα

πλημμύρες-στη-θεσσαλία-τρία-νέα-κρούσ-1760531

Στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο 1261 προσελεύσεις στα νοσοκομεία της περιοχής. Έχουν σημειωθεί συγκεκριμένα 41 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 περιστατικά λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Κατά την τελευταία μέρα αναφέρθηκαν τέσσερις νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 8 λόγω λοιμώξεων του αναπνευστικού. Ακόμα, ανιχνεύθηκαν με μοριακό έλεγχο σε ένα άτομο δύο εντεροπαθογόνα.

Ακόμα, ανακοινώθηκαν τρία νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δύο εξ αυτών είναι στην Καρδίτσα και ένα στη Λάρισα, όπως ενημέρωσε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Το βίντεο από τη σημερινή ενημέρωση

Ποια είναι τα συμπτώματα της λεπτοσπείρωσης

Η λεπτοσπείρωση μπορεί να λάβει πολλές μορφές. Η πιο ήπια, η «βακτηριακή λεπτοσπείρωση» προκαλεί μη ειδικά συμπτώματα όπως κεφαλαλγία, πυρετό και υπεραιμία επιπεφυκότων.

Είτε θα ιαθεί μετά από μια εβδομάδα είτε θα εξελιχθεί σε άσηπτη μηνιγγίτιδα, είτε σε ικτερική λεπτοσπείρωση (νόσος Weil) είτε θα αναπτυχθεί πνευμονικό σύνδρομο.

Θεραπεία

Σε περίπτωση μόλυνσης, ακολουθείται θεραπεία με αντιβιοτικά όπως δοξυκυκλίνη, πενικιλίνη ή κεφτριαξόνη.

Η νόσος του Weil και το σύνδρομο πνευμονικής αιμορραγίας έχουν ποσοστά θνησιμότητας μεγαλύτερα από 10% και 50% αντίστοιχα, ακόμα και με θεραπευτική αγωγή.

 

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook