Πλημμύρες σαρώνουν το Σίδνεϊ – Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

πλημμύρες-σαρώνουν-το-σίδνεϊ-χιλιάδ-1478859

Χιλιάδες κάτοικοι του Σίδνεϊ έχουν κληθεί σήμερα να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών στην περιφέρεια της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας που πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι και έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 18 εντολές εκκένωσης οι οποίες αφορούν το δυτικό τμήμα του Σίδνεϊ, το οποίο είχε επηρεαστεί ιδιαίτερα και από τις μεγάλες πλημμύρες του Μαρτίου.

“Πρόκειται για μια έκτακτη κατάσταση που απειλεί ζωές”, προειδοποίησε η Στέφανι Κουκ υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων της Νέας Νότιας Ουαλίας, της οποίας το Σίδνεϊ είναι η πρωτεύουσα.

Η Αυστραλία επηρεάζεται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή και είναι τακτικά αντιμέτωπη με ξηρασία, καταστροφικές πυρκαγιές και επανειλημμένες πλημμύρες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες πλημμύρες, η Κουκ έκανε λόγο για μια «κατάσταση που εξελίσσεται γρήγορα» και προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να «είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν» άμεσα. Το φράγμα Ουαραγκάμπα είχε αρχίσει να υπερχειλίζει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τόνισε.

Στο Κάμντεν, νοτιοδυτικό προάστιο του Σίδνεϊ όπου ζουν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, καταστήματα και ένα πρατήριο βενζίνης έχουν ήδη πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων29 άνθρωποι έχουν διασωθεί τις τελευταίες 24 ώρες ενώ έχουν γίνει περισσότερες από 1.400 κλήσεις για βοήθεια.

Τον Μάρτιο 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το δυτικό Σίδνεϊ.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook