Πλεύση Ελευθερίας: Αποχωρεί από την ΚΟ η μητέρα του Χουρδάκη, Αρετή Παπαϊωάννου

πλεύση-ελευθερίας-αποχωρεί-από-την-κο-1788949

Ακόμα μια απώλεια βουλευτή μετρά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπουλου.

Αυτή τη φορά, όπως έκανε γνωστό με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, αποχωρεί η Αρετή Παπαϊωάννου από την Πλεύση Ελευθερίας, η μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη, η οποία είχε τεθεί εκτός ΚΟ από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η βουλευτής κάνει λόγο για απαξιωτικές συμπεριφορές εις βάρος της, μετά την αποπομπή του γιου της από το κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της, καθώς κάτ τέτοιιο θα τελούσε υπό τη δέσμευση ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου «θα σέβεται την προσωπικότητά της. Δέσμευση η οποία αυτοανακλήθηκε με τη συμπεριφορά που επέδειξε στο πρόσωπό μου η κυρία Κωνσταντοπούλου. Συνεπώς η ανεξαρτητοποίησή μου είναι μονόδρομος».

Στην επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζω την απόφασή μου να αποχωρήσω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) της «Πλεύσης Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της Κ.Ο. -και ορισμένων μελών αυτής- προς το πρόσωπό μου, έπειτα -κυρίως- από την αποπομπή του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση.

Ειδικότερα, μετά την άρνησή μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023, με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφώνησα, ουσιαστικά και πολιτικά, και παρ’όλες τις επίμονες προσπάθειές μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή», με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή μου -προσωπική και πολιτική- από τις κομματικές εργασίες.

Το έτος 2016, οπότε και γνώρισα την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και έχοντας πεισθεί από το όραμα της, συνυπέγραψα την ιδρυτική διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας. Αγωνίστηκα σκληρά από διάφορα μετερίζια στις εκλογικές αναμετρήσεις, τόσο του έτους 2019 όσο και αυτές του τρέχοντος έτους, εντασσόμενη κατόπιν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά σώμα και πνεύμα, με γνώμονα να στηρίξουμε ένα δυναμικό αντιπολιτευτικό μέτωπο που να υπηρετεί με ευσυνειδησία και σθένος τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού που χειμάζεται και αδικείται. Μέχρι που στην ίδια Ομάδα βρέθηκα απολογούμενη και υπόλογη αναιτίως.

Η απαίτηση της αρχηγού της Πλεύσης Ελευθερίας να της προ-απευθύνω «δήλωση», ότι «θα παραδώσω την έδρα, όποτε μου ζητηθεί» είναι σαφές ότι τελούσε υπό την αυτονόητη αντίστοιχη ηθική δέσμευσή της ότι θα σέβεται την προσωπικότητά μου. Δέσμευση, η οποία αυτοανακλήθηκε με τη συμπεριφορά που επέδειξε στο πρόσωπό μου η κυρία Κωνσταντοπούλου. Συνεπώς η ανεξαρτητοποίησή μου είναι μονόδρομος.

Το αξίωμα του Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη. Επιβάλλεται, λοιπόν, αυτός να μάχεται καθημερινά, και με όλες του τις δυνάμεις, ως αντιπρόσωπος του Έθνους και υπηρέτης του Λαού. Δεν του πρέπει να βρίσκεται στον «πάγκο», αμέτοχος, ούτε «τιμωρία», ανέστιος. Για κάθε έναν Βουλευτή που δεν ρίχνεται στην μάχη, η Κυβέρνηση αλαζονεύεται, η Αντιπολίτευση απισχναίνεται, η Δημοκρατία ασθενεί.

Αυτήν την μάχη σκοπεύω να την συνεχίσω. Επειδή πάντα πορευόμουν στην οικογενειακή, πολιτική και επαγγελματική μου ζωή με ακεραιότητα, αξιοπρέπεια και παρρησία, αξίες από τις οποίες θα συνεχίσω να εμφορούμαι μέχρι τέλους.

Μετά εκτιμήσεως,

Αρετή I. Παπάίωάννου Βουλευτής Β1 Θεσσαλονίκης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook