Πλεύρης: Υπάρχουν ελλείψεις στα εισπνεόμενα – Πλήρης κάλυψη με γενόσημα σε αντιβιώσεις και παιδικά σιρόπια

πλεύρης-υπάρχουν-ελλείψεις-στα-εισπν-1534148
ΑΠΕ-ΜΠΕ/REGIONAL GROWTH CONFERENCE 2022/STR

Σε τροχιά ομαλοποίησης αρχίζει και μπαίνει το σοβαρό ζήτημα των ελλείψεων φαρμάκων σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη. «Πολλές από τις ελλείψεις είναι στα εισπνεόμενα. Αντιβιώσεις αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη κάλυψη σε γενόσημα, όπως και παιδικά σιρόπια», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΜΕΘ σε νοσοκομεία Παίδων

Αναφορικά με το θέμα των ΜΕΘ σε νοσοκομεία Παίδων το οποίο ήρθε εκ νέου στην επιφάνεια μετά τον θάνατο του 6χρονου από τα Γρεβενά, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 55 κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία Παίδων, από τις οποίες οι 32 είναι στην Αττική και οι 23 στην περιφέρεια.

Ειδικότερα, στην περιφέρεια υπάρχουν 10 ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, 6 ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ, 7 ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Θράκη.

Στην Αττική υπάρχουν 11 ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, 9 ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, 6 ΜΕΘ στο Παίδων Πεντέλης και 6 ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ σε νοσοκομεία που δεν έχουν ΜΕΘ Παίδων. Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις για παράδειγμα πέντε κλίνες ΜΕΘ ενηλίκων και να τις αυξήσεις σε 8 ή 10, και τελείως διαφορετικό να μην υπάρχει ΜΕΘ Παίδων. Εκεί που υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ επαρκούν και μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερες», εξήγησε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Mega και συμπλήρωσε πως πρέπει δοθεί έμφαση στο δίκτυο γρήγορων διακομιδών.

Ακόμη, δήλωσε πως τα νοσοκομεία που δέχονται πίεση στις εφημερίες θα έχουν βοήθεια από ιδιωτικές δομές. «Ωστόσο στα νοσοκομεία Παίδων είναι πιο δύσκολο, γιατί δεν έχουμε άλλες δομές να ενισχύσουμε. Είναι συγκεκριμένες οι δομές», είπε ο υπουργός Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook