Πλεύρης: Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν μέχρι 31 Μαρτίου θέτουν εαυτόν εκτός ΕΣΥ

πλεύρης-όσοι-υγειονομικοί-δεν-εμβολι-1342793

Απολύσεις όσων υγειονομικών δεν εμβολιαστούν μέχρι 31 Μαρτίου προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην Βουλή.

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο να απολυθούν από το ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, «η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί», αναφερόμενος στην αναστολή εργασίας των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Η πανδημία δείχνει ότι αυτό το μέτρο μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Όχι μόνο για την περίοδο που διανύουμε. Εξετάζεται με σαφή τρόπο πλέον, εάν αυτοί που παρέχουν υπηρεσίες ως υγειονομικό προσωπικό στο ΕΣΥ, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι».

«Άρα, συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης, όσοι βρίσκονται τώρα σε αναστολή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία, θα βρίσκονται σε αναστολή, αλλά επιπλέον εξετάζεται να μην μπορεί να υπάρξει άλλη παράταση και αναμονή του κράτους, αλλά θα πρέπει να εμβολιαστούν, διαφορετικά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο εμβολιασμός είναι προς όφελος της κοινωνίας, άρα όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος».

«Με τα δεδομένα που έχουμε για την πορεία της πανδημίας, είναι προφανές ότι αυτό το μέτρο θα παραμείνει και δεν θα παραμείνει μόνο για αυτό το τρίμηνο. Συνεπώς, όσοι θέλουν να παραμείνουν στο σύστημα υγείας θα πρέπει αυτό το τρίμηνο να πάρουν μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν θα εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook