Πιτσιλής: 5.000 laptops και tablets στην μάχη των e-ελέγχων

πιτσιλής-5-000-laptops-και-tablets-στην-μάχη-των-e-ελέγχω-1221510

Με laptop και tablet τελευταίας τεχνολογίας θα εξοπλιστούν τα κλιμάκια των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να διαπιστώνουν κατά τη διάρκεια των επιτόπιων ελέγχων αν είναι έγκυρα τα παραστατικά που εκδίδονται.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος μίλησε στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, άμεσα προχωρά η διαδικασία για την αγορά 5.000 laptops αλλά και tablets για τη διενέργεια των επιτόπιων ελέγχων.

Μέσω των tablets οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα μπορούν ελέγχουν τις αποδείξεις που εκδίδουν οι επιχειρήσεις την ίδια στιγμή. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του QRcode και θα μπορεί ο ελεγκτής να ελέγχει εάν η απόδειξη έχει περαστεί στα συστήματα της ΑΑΔΕ.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν ταμειακές μηχανές νέου τύπου που θα συνδέονται online με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ:

– Μέσω του mybussinesSupport χορηγήθηκαν ενισχύσεις 8,6 δισ. ευρώ σε περίπου 750.000 επιχειρήσεις και καταβλήθηκαν 400 εκατ. ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια

– Οι φορολογούμενοι απέφυγαν πάνω από 1,8 εκατομμύρια επισκέψεις στις Δ.Ο.Υ. ενώ 135.000 κάτοχοι οχημάτων δεν χρειάστηκε να επισκεφθούν την Εφορία για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Ο κ. Πιτσιλής συμπλήρωσε ότι η ΑΑΔΕ μετά την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων θα λαμβάνει στοιχεία και πληροφορίες για τις μισθώσεις τύπου AirBnB. Οι αναρτήσεις ακινήτων στην πλατφόρμα θα γίνονται υποχρεωτικά με την καταχώριση του Αριθμού Μητρώου Ακινήτων που έχει χορηγηθεί στους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων.

naftemporiki.gr

2 thoughts on “Πιτσιλής: 5.000 laptops και tablets στην μάχη των e-ελέγχων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook