Πίτσα παζλ με αλλαντικά και λαχανικά

Μια διαφορετική πίτσα που καλύπτει όλα τα γούστα. Η μισή είναι για vegetarian και η άλλη μισή είναι για όσους αγαπούν το κρέας. Διαλέξτε πλευρά.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 7 γρ. μαγιά ξερή
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 375 γρ. αλεύρι τύπου «00»
  • ε.π. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα κονκασέ
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες
  • έ.π. ελαιόλαδο

Για τη γαρνιτούρα

  • φέτες πεπερόνι
  • καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
  • μαύρες ελιές, σε φέτες
  • κάππαρη
  • ψητές πιπεριές Φλωρίνη

Διαδικασία

  • Ανακατεύουμε τη μαγιά με 250 ml ζεστό νερό (όχι καυτό) και τη ζάχαρη, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10′.
  • Ρίχνουμε το μισό αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος για 10΄ μέχρι να σχηματιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια.

Σάλτσα

  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1΄-2΄ μέχρι να μυρίσει ωραία.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10΄-15΄ ή μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε μέσα και τον βασιλικό και αλατίζουμε.

Ζύμη

  • Προσθέτουμε στη ζύμη το υπόλοιπο αλεύρι, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλυκού αλάτι και ομογενοποιούμε σε μια μπάλα.
  • Kατόπιν την πλάθουμε για 5΄.
  • Τη μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30΄ ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη για 3΄ σε καθαρή, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει μαλακή αλλά όχι πολύ ελαστική.
  • Την αφήνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί για 10΄, καλυμμένη ελαφρώς με αλουμινόχαρτο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο ταψί καλύπτοντας τη βάση.
  • Κόβουμε μια λεπτή λωρίδα ζύμης από τη μακριά πλευρά και 3 λεπτές λωρίδες ζύμης από τη μικρή πλευρά και τα στριφογυρίζουμε σε κορδόνια.
  • Τεντώνουμε ξανά τη ζύμη -αν χρειαστεί- για να καλυφθεί πάλι η βάση.
  • Τοποθετούμε τα κορδόνια στη ζύμη και δημιουργούμε ένα πλέγμα από 8 τετράγωνα.
  • Απλώνουμε λίγη σάλτσα στα τετράγωνα και μοιράζουμε τη μοτσαρέλα.
  • Καλύπτουμε τα μισά με πεπερόνι και καυτερή πιπεριά και τα υπόλοιπα με ελιές, κάππαρη και ψητές πιπεριές.
  • Ψήνουμε για 10΄-15΄ ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει ωραία.

olivermagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ