Πίτσα με βάση από γαλλική μπαγκέτα

Υλικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 3/4 φλ. τσαγιού σάλτσα για πίτσα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ. σ. χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόψτε σε λεπτές φέτες τις 2 ντομάτες και τη γαλλική μπαγκέτα στη μέση και το κάθε μισό κατά μήκος, ώστε να αποκτήσετε τέσσερα κομμάτια.
  • Τοποθετήστε το ψωμί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα πίτσας ομοιόμορφα σε κάθε κομμάτι ψωμιού.
  • Πασπαλίστε ομοιόμορφα με την τριμμένη μοτσαρέλα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας από πάνω.
  • Ψήστε τις πίτσες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και οι άκρες του ψωμιού να πάρουν χρώμα, για 12 έως 14 λεπτά.
  • Γαρνίρετε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και απολαύστε αμέσως.

newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ