Πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα

πίτσα-με-σοκολάτα-και-μπανάνα-938597

Επειδή αγαπάμε την πίτσα σε όλες τις εκδοχές της.

Μερίδες:για 4 ατομικές πίτσεςΧρόνος προετοιμασίας:15’Χρόνος μαγειρέματος:20’Έτοιμο σε:35′

από την Tina Webb

Υλικά

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

60γρ. βούτυρο

100ml κρέμα γάλακτος

4 μπανάνες

χυμό από ½ λεμόνι

2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Για τη ζύμη

400γρ. αλεύρι σκληρό

100γρ. σιμιγδάλι

375ml νερό

10γρ. μαγιά φρέσκια

10γρ. αλάτι

50ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Ανακατεύετε το νερό με τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτετε τα υγρά υλικά και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακιά και λεία ζύμη. Την καλύπτετε και την αφήνετε να φουσκώσει για μισή ώρα τουλάχιστον.

Χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη, τα απλώνετε με τα δάχτυλα σε τέσσερα λαδωμένα ταψάκια και αφήνετε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Μοιράζετε τη σοκολάτα πάνω από τη ζύμη στα ταψάκια και απλώνετε τις ροδέλες της μπανάνας. Ψήνετε τις γλυκές πίτσες στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου για 10-15 λεπτά.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook