Πίτσα με λευκή σάλτσα, καπνιστό σολομό και φρέσκο κρεμμυδάκι

πίτσα-με-λευκή-σάλτσα-καπνιστό-σολομό-1561856

Φτιάξτε εύκολα αυτή την ιδιαίτερη πίτσα με σολομό σε συνταγή Μάκη Γεωργιάδη, με έμπνευση, υλικά και τεχνικές της Ιταλίας.

Υλικά

Μερίδες: 2

  • 250 γρ. ζύμη για πίτσα
  • λίγο αλεύρι για πασπάλισμα
  • 125 γρ. crème fraîche (στα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουτ. γλυκού sauce horseradish
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα στα 3
  • 2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. σολομό καπνιστό, σε κομματάκια
  • 1 χούφτα ρόκα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την crème fraîche με τη sauce horseradish, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα και λίγο μαύρο πιπέρι.
  • Σε ένα σχαροτήγανο σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλειμμένα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για 4΄ ή μέχρι να μαραθούν λίγο.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε μία μεγάλη ή δύο μικρότερες λεπτές βάσεις για πίτσα.
  • Την αλείφουμε με το μείγμα crème fraîche, μοιράζουμε τον σολομό και τα μισοψημένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και ψήνουμε για 8΄-10΄ ή μέχρι να γίνει πολύ τραγανή η βάση.
  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού γαρνίρουμε με ρόκα και σερβίρουμε αμέσως.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook