Πιθανόν να χιονίσει χαμηλά στην Κρήτη – Πότε θα τελειώσει η κακοκαιρία | Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

πιθανόν-να-χιονίσει-χαμηλά-στην-κρήτη-1178976

Την Τετάρτη αναμένεται να τελειώσει η κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, πριν όμως φύγει, ενδέχεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα στο νησί.

Δείτε την πρόγνωση που έκανε στο zarpanews.gr ο μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας:

«Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται από σημαντική χιονόπτωση για την περιοχή της Κρήτης σε ορεινές και ημιορεινές ζώνες, σε υψόμετρο πάνω από 400-500 μέτρα σε όλο το νησί. Μάλιστα, διατηρείται το ενδεχόμενο να υπάρξει χιονόπτωση και σε χαμηλότερο υψόμετρο μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης ή και το πρωί της Τετάρτης, έστω και πιο ήπια, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στη φάση εξέλιξης των φαινομένων.

Οι βόρειοι άνεμοι διατηρούνται πολύ ενισχυμένοι στα πελάγη, με ένταση 7 με 8 μποφόρ, ενώ στα νότια ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία έχει μειωθεί σημαντικά, με μείον 5 βαθμούς στη Σαμαριά, μείον 2 βαθμούς στο Οροπέδιο Λασιθίου και στα Ανώγεια και με μηδέν σε πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ στους 5 με 7 βαθμούς Κελσίου κυμαίνονται οι θερμοκρασίες στις παράκτιες περιοχές.

Από αύριο Τετάρτη αναμένεται να υπάρξει βελτίωση του καιρού σταδιακά, με ύφεση των φαινομένων από τα δυτικά προς τα ανατολικά και από το μεσημέρι αναμένεται οι καιρικές συνθήκες να είναι πολύ καλές στο νησί, οι θερμοκρασίες όμως θα παραμείνουν χαμηλές ως το τέλος της εβδομάδας.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook