Πιθανό το σενάριο απαγόρευσης των πανηγυριών

πιθανό-το-σενάριο-απαγόρευσης-των-παν-730755

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, η Σερβία παρουσιάζει έξαρση του κορονοϊού μετά από ποδοσφαιρικό παιχνίδι το οποίο παρακολούθησαν χιλιάδες οπαδοί

Τα νέα δεδομένα που επικρατούν στη χώρα μετά το άνοιγμα των συνόρων με την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και η χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων προκαλούν ανησυχία στους λοιμωξιολόγους που έχει εκφραστεί πολλάκις το τελευταίο διάστημα.

Σήμερα, Κυριακή, ήταν η σειρά του Νικόλαου Σύψα να δηλώσει στον ΣΚΑΙ ότι οι επιστήμονες φοβούνται το τι θα συμβεί στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

«Φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος Ιουλίου με τις καμπύλες» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα, δείγμα του ότι τα πράγματα δεν κυλούν όπως κυλούσαν πριν ανοίξουν τα σύνορα, όταν τα κρούσματα ήταν περιορισμένα στο ελάχιστο.

Τόνισε, δε, ότι ανησυχία υπάρχει τόσο λόγω της αύξησης των εισαγόμενων κρουσμάτων, όσο και εξαιτίας της αύξησης των εγχώριων.

Ο κ. Σύψας, μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν φωνές που μιλούν για απαγόρευση των πανηγυριών, ενώ εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στα μέτρα ασφαλείας.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος ζήτησε από τους επαγγελματίας ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με τα πανηγύρια και το αν θα απαγορευτούν, να είναι ιδιαίτερα αυστηροί και οι ίδιοι στην τήρηση των μέτρων.

Κλείνοντας, έδωσε ως παράδειγμα προς αποφυγή τη Σερβία και εξήγησε ότι το νέο ξέσπασμα κορονοϊού πιστεύεται ότι προήλθε από ποδοσφαιρικό αγώνα τον οποίο παρακολούθησαν αρκετοί οπαδοί (σ.σ. Ερυθρός Αστέρας-Παρτιζάν).

Παπαθανάσης: Δύσκολος ο πλήρης έλεγχος των πανηγυριών

Τα όσα ανέφερε ο κ. Σύψας επιβεβαίωσε ουσιαστικά και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Open TV, καθώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια ή ακόμα και αναστολής τους.

«Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορονοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανασταλούν τα πανηγύρια εάν δεν τηρούνται τα μέτρα και παραδέχτηκε πως είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους.

2 thoughts on “Πιθανό το σενάριο απαγόρευσης των πανηγυριών

  1. Ήμουν και είμαι κατά της καραντίνας
    Όμως αυτό το ρεζιλικι που συμβαίνει με τα «παραδοσιακά» πανηγύρια που μόνο παραδοσιακά δεν ειναι έχει ξεφύγει η κατάσταση
    Πόσοι από αυτούς κάθε βράδυ γυρίζουν μεθυσμένοι και δεν υπάρχει καμία αστυνόμευση πουθενά.

    Μόνο κούπες καλέσματα και 15€ με 20€ είσοδο…
    Δεν ήταν έτσι τα πανηγύρια παλιότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook