Πιθανό “μπλόκο” μέχρι τον Αύγουστο για τους Βρετανούς τουρίστες λόγω των μεταλλάξεων

Στην καλύτερη περίπτωση τον Αύγουστο θα μπορούν οι Βρετανοί τουρίστες να ταξιδεύουν για διακοπές εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιτίας των φόβων για τις μεταλλάξεις. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι ενδεχομένως οι περιορισμοί για ταξίδια στο εξωτερικό να παραμείνουν σε ισχύ έως τον Αύγουστο, με πτήσεις που θα περιορίζονται μάλλον σε προορισμούς με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, όπως για παράδειγμα το Ισραήλ.

Πηγή που επικαλείται εξάλλου η βρετανική εφημερίδα Sunday Times, ανέφερε ότι η ημερομηνία-στόχος της 17ης Μαΐου για την άρση των περιορισμών στα ταξίδια εκτός συνόρων είναι «πολύ αισιόδοξη», λέγοντας ότι ο Αύγουστος ίσως να είναι πιο πιθανός.

Αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης προειδοποιούν τους Βρετανούς ότι πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο η επανεξέταση των περιορισμών στις 12 Απριλίου να μη φέρει πρόωρη άρση της απαγόρευσης των ταξιδιών αναψυχής στο εξωτερικό.

Βρετανικά δημοσιεύματα επισήμαιναν επίσης πως ταξιδιώτες από τη Βρετανία που έχουν επισκεφτεί ήδη τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό ενδέχεται να υποχρεωθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, ενώ όσοι προέρχονται από «πράσινες» τοποθεσίες με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν μόνο σε rapid test όταν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ