Πιθανή παράταση lockdown για δύο εβδομάδες – Πρόταση για «έξυπνα» μέτρα με άνοιγμα της εστίασης

πιθανή-παράταση-lockdown-για-δύο-εβδομάδες-1182539

Υπέρ της παράτασης του lockdown για δύο εβδομάδες τάχθηκε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Η λύση αυτή φαίνεται να προκρίνεται καθώς έτσι θα μειωθούν τα ημερήσια κρούσματα και θα δοθεί χρόνος στο σύστημα υγείας να αποσυμφορηθεί. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο καθηγητής εξήγησε πως από το προηγούμενο lockdown

φάνηκε ότι αυτού του είδους τα περιοριστικά μέτρα αργούν πάρα πολύ να αποδώσουν.

Πρότεινε την εφαρμογή πιο «έξυπνων» μέτρων που θα διοχετεύουν τη δραστηριότητα των πολιτών σε πιο στοχευμένες δραστηριότητες. «Να το πω απλά, αντί να πάει κάποιος στο παγκάκι με ένα φίλο του να πιει ένα καφέ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι έξω», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Ειδικότερα ο κ. Δερμιτζάκης πρότεινε άνοιγμα όλων των σχολείων, των καφέ και των εστιατορίων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικά μέτρα και για παράδειγμα έως τις 7 το απόγευμα, ενώ τα καταστήματα να ανοίξουν αποκλειστικά με ραντεβού το λεγόμενο click in shop.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς τόνισε ότι ενδεχομένως θα έπρεπε πριν τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν ευπαθείς ομάδες δηλαδή, εκείνοι που γεμίζουν τα νοσοκομεία και εκθέτουν σε κίνδυνο τους υγειονομικούς.

protothema.gr

One thought on “Πιθανή παράταση lockdown για δύο εβδομάδες – Πρόταση για «έξυπνα» μέτρα με άνοιγμα της εστίασης

  1. O εν λόγω «ειδικός» που μας κανονίζει τις ζωές από την …Ελβετίαααα καλά θα κάνει να μην είναι τόσο αυστηρός γιατί ας μήν ξεχνάει πως οι δικοί μας φόροι τον πληρώνουν για να είναι στο «παρεάκι» Κούλη….!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook