Πιθανή εκταφή της Τζωρτζίνας ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογείται – Πέντε απόπειρες πριν πεθάνει το παιδί!

πιθανή-εκταφή-της-τζωρτζίνας-ενώ-η-ρού-1413378

Στις 12:00 η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας που έχει αναλάβει την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για το αν σκότωσε με κεταμίνη ή όχι την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα. Η 33χρονη αναμένεται να επιμείνει πως δεν ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού.

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογείται δεν αποκλείεται να γίνει η εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας, του πρωτότοκου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα που άφησε την τελευταία του πνοή τον Ιανουάριο του 2022 στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και οι αρχές θεωρούν πως δολοφονήθηκε με κεταμίνη από την ίδια του τη μητέρα!

Η εκταφή της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, δεν αποκλείεται να γίνει εντός της ημέρας και θα γίνει για να εξεταστεί τι υπάρχει στο tablet που είχε τοποθετήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου στο φέρετρό της. Εκτός από το tablet που θα εξεταστεί για τυχόν στοιχεία, από την εκταφή μπορεί οι αρχές να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά του παιδιού για να γίνει ανάλυση και να προκύψουν νέα στοιχεία.

Πέντε απόπειρες πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, να είχε κάνει πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, σε διάστημα μόλις 13 ωρών και λίγες ώρες πριν το παιδί φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας, παρουσιάζεται και η χρονική σειρά με την οποία η κατηγορούμενη φέρεται να έχει χορηγήσει μικρότερες δόσεις κεταμίνης την προηγουμένη του θανάτου της, δηλαδή στις 28 Ιανουαρίου του 2022.

Συγκεκριμένα, στις 11:00 το παιδί παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο με ταχυκαρδία και άλλα συμπτώματα για τουλάχιστον 3,5 λεπτά, περίπου 25 λεπτά αργότερα στις 11:25 παρουσιάζει παρόμοιο επεισόδιο διάρκειας 1,5 λεπτού με αυτόματη λύση, την ίδια ημέρα στις 14:30 καταγράφεται ένα ακόμα επεισόδιο για τρία λεπτά με αυτόματη λύση, και υπάρχουν και δύο ακόμα, στις 18:30 διάρκειας 1,5 λεπτού, και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας 1,5 λεπτού με αυτόματη ύφεση, χωρίς να παρουσιάσει επιληπτική δραστηριότητα.

Η χαριστική βολή ουσιαστικά στο παιδί, με 6,5mg κεταμίνης ανά mL αίματος, δόθηκε στις 14:28 στις 29 Ιανουαρίου 2022. Όταν οι νοσηλευτές βρίσκουν τη μικρή Τζωρτζίνα απνοϊκή μέσα στο θάλαμό της με 32 σφύξεις ανά λεπτό. Μετά από πάνω από 1 ώρα ΚΑΡΠΑ, το παιδί πέθανε.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ώρα της απολογίας

Αντιμέτωπη με ένα κατηγορητήριο που της προσάπτει ότι δολοφόνησε την πρωτότοκη κόρη της, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται σήμερα (04.04.2022) τις 12:00 για πρώτη φορά να λογοδοτήσει στις αρχές. Θα απολογηθεί στη 18η τακτική ανακρίτρια, η οποία πριν από μερικές μέρες εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα αρνηθεί ξανά ότι εκείνη ευθύνεται για το θάνατο του τρίτου της παιδιού. Η 33χρονη φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος παράλληλα σε “λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας”.

Τα ερωτήματα στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού η οποία έχει μπροστά της μία πολυσέλιδη δικογραφία που αναφέρει πως η Τζωρτζίνα, 18 ημέρες μετά τον θάνατο της αδελφής της Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021, εμφάνισε το πρώτο της “ιατρικό επεισόδιο” με “τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων στον ύπνο της”. Και πως στις 11 Απριλίου, μέσα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το παιδί υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία καταγράφουν εννέα επεισόδια της 9χρονης πριν καταλήξει. Όλα εμφανίζονται ενόσω το παιδί νοσηλεύεται σε θαλάμους νοσοκομείων και ποτέ όταν βρίσκεται σε ΜΕΘ. Αυτή θα είναι μία από τις ερωτήσεις που η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει.

Η 33χρονη θα πρέπει να δώσει την δική της εκδοχή για τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων που συνδέουν τον θάνατο με συγκεκριμένες ουσίες που δεν σχετίζονται με την φαρμακευτική αγωγή του παιδιού. Αλλά και να απαντήσει τον λόγο που την κρίσιμη ώρα που το παιδί άρχισε να εμφανίζει πτώση στους σφυγμούς του, δεν “χτύπησε” στους γιατρούς το οξύμετρο, το οποίο φαίνεται να ήταν αποσυνδεδεμένο.

Πέραν όμως από τα δεδομένα που προκύπτουν από αμιγώς επιστημονικές αξιολογήσεις, στην δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που περιγράφουν συγκεκριμένες ενέργειες της κατηγορουμένης. Έτσι θεωρείται βέβαιο πως η 33χρονη θα κληθεί να δώσει μία εξήγηση για τον λόγο που ζητούσε να βρίσκεται σε μονόκλινο δωμάτιο η 9χρονη, αλλά και για το, επιβεβαιωμένο από μαρτυρικές καταθέσεις, ενδιαφέρον της να μάθει αν εντός του θαλάμου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προκύπτει επίσης πως η κατηγορουμένη όταν το παιδί της εμφάνισε το μοιραίο επεισόδιο, κινήθηκε μάλλον νωχελικά και αρκετά ψύχραιμα για να ειδοποιήσει τους γιατρούς να σπεύσουν στον θάλαμο. Ήταν τόσο “κόντρα” με την κρισιμότητα της στιγμής η αντίδραση της, που προκάλεσε εντύπωση σε μία νοσηλεύτρια η οποία βλέποντάς την, κατέθεσε πως θεώρησε ότι αναζητούσε κάποια κουβέρτα ή σεντόνι.

Οι συμπεριφορές της Ρούλας Πισπιρίγκου

Παράλληλα με τα ιατρικά γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν το παιδί καταλήξει, φαίνεται πως οι διωκτικές αρχές πλησίασαν την υπόθεση παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις της μητέρας και πριν αλλά μετά τον χαμό του μοναδικού πλέον παιδιού της, με αφετηρία τον χαμό των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021. Ο τρόπος που η μητέρα αντιμετώπισε την πλέον οδυνηρή συνθήκη για έναν γονιό άρχισε να προβληματίζει. Σχεδόν αμέσως μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε “απίστευτη τραγωδία για οικογένεια στην Πάτρα” με αναφορά στην απώλεια τριών παιδιών μέσα σε τρία χρόνια, ξεκίνησε και η εστίαση των Αστυνομικών στο περιβάλλον των τριών παιδιών.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ασυνήθιστη εξωστρέφεια που επέδειξε μετά τον θάνατο της 9χρονης η κατηγορουμένη, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών με τους ειδικούς να αναφέρονται σε ιδιαίτερη “αποστασιοποίηση της” από αυτό που της συνέβη. Φαίνεται επίσης να καταγράφηκε και ως εξαιρετικά σπάνια, για μητέρα που έχασε το παιδί της, η χρήση λέξεων που δεν είναι σύνηθες να χρησιμοποιούν άνθρωποι που έχουν υποστεί τόσο κατακλυσμιαία, ανυπέρβλητα γεγονότα , όπως η απώλεια παιδιού για τους γονείς.

Η ίδια η κατηγορουμένη , σε συνεντεύξεις της πριν κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης έχει δώσει απαντήσεις σε αρκετά από αυτά τα ερωτήματα και εκτιμάται ότι σε ανάλογο πλαίσιο θα κινηθεί και απολογούμενη. Ενδεικτικά, έχει υποστηρίξει πως μετά τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, η προσπάθεια της ίδιας και του συζύγου της ήταν να ζουν απόλυτα φυσιολογικά και να μην εκδηλώσουν πένθος ώστε να μην επηρεαστεί η ζωή της Τζωρτζίνας.

Επίσης έχει πει ότι μετά τον θάνατο της 9χρονης, μέλημα τους ήταν να αμυνθούν σε όσα λέγονταν σε βάρος τους. Αναφέρθηκε παράλληλα σε συμβάντα που υπέστη η 9χρονη ενώ ήταν σε ΜΕΘ. Αντίστοιχα μετά την συνάντηση που είχε στην ΓΑΔΑ το Σάββατο με την κατηγορουμένη και ο συνήγορος της κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε “περιστατικά που συνέβησαν σε μέρες που η μητέρα δεν ήταν μπροστά”.

Για την 33χρονη, η σημερινή διαδικασία απέχει παρασάγγας από μία συνέντευξη καθώς στο τέλος της θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αποφάσεις της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα που θα αφορούν την στέρηση ή μη της ελευθερίας της.

Σε αυτήν τη διαδικασία που ξεκινά για την 33χρονη, φαίνεται πως δεν θα έχει πια στο πλευρό της τον πατέρα των παιδιών της ο οποίος αποκαλώντας την σύζυγό του “κατηγορουμένη” δήλωσε πως “θέλει απαντήσεις”, στάση με την οποία προοιωνίζεται πλήρη διαφοροποίησή του.

Η σημερινή μέρα για την 33χρονη αναμένεται πως θα είναι μεγάλη και επίπονη, όμως, όπως αναφέρουν δικαστικοί και νομικοί, μετά το τέλος της απολογίας θα αρχίζει η κύρια έρευνα για την υπόθεση και θα δρομολογηθούν και άλλες εξελίξεις με συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις που αναμένεται να γίνουν .

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook