Πίτα με πιπεριές και φέτα
Οι πιπεριές δίνουν πιάτα άφταστης νοστιμιάς. Ετοιμάζουμε πίτα με πιπεριές, κολοκύθια, φέτα και γραβιέρα και δεν την χορταίνουμε!
Υλικά
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
- 550 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές, σε χοντρούς κύβους
- 200 γρ. κολοκύθια, σε κυβάκια
- 70 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
- 80 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- 160 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
- 5 φύλλα για πίτα, χωριάτικα
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά για 1΄-2΄.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2΄-3΄.
- Μόλις είναι έτοιμα, αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αφού κρυώσουν, προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα αυγά, τη φέτα, τη γραβιέρα, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ύστερα λαδώνουμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 29 εκ. στρώνουμε μέσα ένα χωριάτικο φύλλο, το οποίο λαδώνουμε επίσης.
- Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε κάθετα ένα ακόμα φύλλο δημιουργώντας έναν σταυρό, το λαδώνουμε και συνεχίζουμε με ένα άλλο λαδωμένο φύλλο.
- Κατόπιν απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα το μίγμα και καλύπτουμε με δύο ακόμα λαδωμένα φύλλα σε σχήμα σταυρού.
- Αν δούμε ότι προεξέχουν, κόβουμε λίγο τις άκρες με ένα μαχαίρο και έπειτα τις φέρνουμε προς τα μέσα.
- Τέλος, χαράζουμε την πίτα σε τρίγωνα κομμάτια, ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 1 ώρα και 15΄.
- Μόλις η πιπερόπιτα είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
olivemagazine.gr