Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Υποχρεωτική η επίδειξη για εργαζόμενους αλλιώς rapid test

πιστοποιητικό-εμβολιασμού-υποχρεωτ-1401323

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι εδώ και θα παραμείνει υποχρεωτική η επίδειξή του για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό ορίζει νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που αναφέρει ότι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι υποχρεωτική έως το τέλος του 2022.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που τέθηκε τη Δευτέρα (12/9) σε διαβούλευση οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα συνεχίζουν μέχρι και το τέλος του έτους να επιδεικνύουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλονται σε rapid test.

Αυτό ορίζεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, σκοπός του νομοσχεδίου είναι:

  • η ενίσχυση της θεσμικής εκπροσώπησης των τεχνολόγων ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας και η βελτίωση των όρων άσκησης του επαγγέλματος των τεχνολόγων ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας, με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς όφελος των χρηστών υπηρεσιών υγείας και την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας, μέσω της σύστασης του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας Ελλάδας» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), και
  • η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Από τις σημαντικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου είναι το άρθρο 25 σύμφωνα με το οποίο η ισχύς του άρθρου 205 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 31/12/2022.

Στην πράξη σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του έτους, να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Άρα να είναι υποχρεωτικά πλήρως εμβολιασμένοι, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

ieidiseis.gr

3 thoughts on “Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Υποχρεωτική η επίδειξη για εργαζόμενους αλλιώς rapid test

  1. Ο/Η Καταψηφίσετε τα κομπλεξικά σούργελα και στείλτε τους στα σκουπίδια που ανήκαν πριν τους ψηφίσετε για να ξεπερδευετε ! λέει:

    Απαταιωνας ο Μητσοτακης 100% διότι σε κανένα μέρος του κόσμου δεν ισχύει ΚΑΝΕΝΑ μέτρο η πιστοποιητικό, άρα γιατί στην Ελλάδα ? Γιατί έχετε ένα κομπλεξικό ανθέλληνα σούργελο που μισεί τόσο πολύ τους Έλληνες που αρνείται να σας αφησει να γυρίσετε ξανά σε μια φυσιολογική ζωή για να ικανοποιεί τον εγωισμό και το κόμπλεξ του ! Η λυση : αδέλφια στείλτε τους όλους στον αγύριστο γιατί μόνο έτσι θα ξεμπλέξατε απο τα φρικιά αυτά που προσποιουντε ότι είναι Έλληνες, προσποιούντε ότι ξέρουν τι κάνουν και έχουν καταστρέψει και σας, και τις οικογένειες σας και την αγαπημένη μας Ελλάδα μας ! Μη τσιμπήσετε σε όσα είπε και υποσχέθηκε προχθές για αυξήσεις επιδόματα και μισθούς. Σας εγγυουμαι είναι όλα ψέματα για να τον ψηφίσετε ! Γιατί αν δεν ήταν ψέματα δεν θα τα έλεγε αυτά κοντά στις εκλογές όταν οι Έλληνες υποφέρουν και δεν μπορούν να επιβιώσουν τώρα και 3 χρόνια. Γνωρίζουμε πια όλοι τόσες δεκαετίες οι πολιτικοί μας τάζουν πριν τις εκλογές αλλά μετά μόνο μας καταστρέφουν. Επίσης ένας πολιτικός που σας λέει ότι αν δεν τον ψηφίσετε θαρθει το χάος, η ακυβερνησία το λέει επειδή είναι ανάξιος και άχρηστος γιατί ο σωστός πολιτικός πολιτικός έχει έργο να δείξει και οι πολιτικές το γνωρίζουν άρα δεν λέει ποτέ για τους αντιπάλους του ! Αυτός είναι ο ορισμός του. Καλού πολιτικού. Ακόμα και ένας ψήφος για το Μητσοτακη είναι σαν να φτύνουμε στις 35000 δολοφονημένους με δήθεν κορωνοιό Έλληνες συγγενείς μας, είναι σαν να φτύνουμε στην καμμένη πέρα για πέρα Ελληνική γη και δάση μας πρώτη φορά ολικά για να φέρει ο ανθέλληνας γερμανικές ανεμογεννήτριες, είναι σαν να φτύνουμε στα παιδιά μας που έμειναν χωρις σχολεία, φίλους, παιχνίδια και καταστράφηκαν ψυχολογικά για όλη τους τη ζωή, είναι σαν να φτύνουμε τις χιλιάδες φτωχό συνταξιούχους των οποίων τη σύνταξη έκλεβε γιατί δεν έσκυβαν το κεφάλι στα ηλίθια φιρμάνια του, είναι σαν να φτύνουμε στα θύματα του απο αυτοκτονίες και από λαθραίους που ο ίδιος ύπουλα και κρυφά μετέφερε από τα νησιά και σκόρπισε σε όλη την Ελλάδα ενώ είχε κλειδώσει τους Έλληνες σε λοκντάουν για να μην βλέπουν και ξεσηκωθούν. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πιο μεγάλο προδότη η εχθρό των Ελλήνων και της Ελλάδας !

  2. Υπάρχει μεγαλο αποθεμα εμβολιων που θα ληξει και πρεπει να πεταχτουν.Ειναι πολλα τα λεφτα. Αρα κανουμε ενα ΦΕΚ και τα βαζουμε στους ανεμβολιαστους και στους μερικως εμβολιασμενους? Να δω τωρα και αυτοι με τις 2 δοσεις που θα πρεπει να κανουν τριτη ή και τέταρτη για να θεωρουνται πληρως εμβολιασμενοι ή αν θελουν να κανουν τα «βελτιωμένα εμβολια». Τωρα αν νοσουν ή μεταδιδουν εμβολιασμενοι και ανεμβολιαστοι δεν εχει και καμια σημασια. Μην ξεχναμε και το δωρακι στα εργαστηρια και φαρμακεια που θα κανουν το rapid με τα δεκαρικα και φυσικα τους εισαγωγεις (κολλητούς) των τεστ.Τι διαολο ενα «επιδομα» και σε αυτους να μην δωσει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook