Πιστοί χωρίς μάσκες και πιστοποιητικά έτρεχαν να βγουν από την εκκλησία για να γλιτώσουν το πρόστιμο

πιστοί-χωρίς-μάσκες-και-πιστοποιητικ-1160283

Όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Κυριακής, στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Βαθυλάκκου Σερβίων, στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με το Kozanimedia και τα όσα είπαν κάτοικοι της περιοχής, πιστοί χωρίς μάσκες και πιστοποιητικά έτρεχαν να φύγουν πριν έρθει η Αστυνομία, η οποία, ενδεχομένως να είχε δεχθεί σχετική καταγγελία…

Τελικά φαίνεται πως επιβλήθηκε ένα πρόστιμο, σε γυναίκα, για μη κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ κάτοικοι του Βαθυλάκκου (στην τοπική κοινωνία του οποίου το όλο περιστατικό αποτελεί, φυσικά, πρώτο θέμα συζήτησης) υποστηρίζουν πως ο ιερέας κατονόμασε, εντός της εκκλησίας και δυο γυναίκες που, σύμφωνα με τον ίδιο, προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ιερέας στο Kozanimedia ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, η Αστυνομία δεν επέβαλε κανένα πρόστιμο στον ίδιο και στον ναό, αλλά μόνο σε μια κυρία που δεν είχε μαζί της πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μπαίνουν πιστοί χωρίς μάσκες

Ο ιερέας του Βαθυλάκκου τόνισε πως και ο ίδιος, αλλά και τα παιδιά του, έχουν εμβολιαστεί, υποστηρίζοντας, πάντως, πως “τα εμβόλια βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και εγώ δε μπορώ να πω σε κανέναν να τα κάνει ή να μην τα κάνει. Σέβομαι την ελευθερία του ανθρώπου”.

Ερωτηθείς αν στον ιερό ναό μπαίνουν πιστοί χωρίς μάσκες, ο ιερέας παραδέχθηκε πως αυτό συμβαίνει, υποστηρίζοντας πως “δε μπορώ εγώ και οι επίτροποι να ελέγχουμε ποιος φοράει μάσκα και ποιος δε φοράει…δε γίνεται αυτό όταν εγώ είμαι μέσα στην Αγία τράπεζα…”.

Τέλος, ως προς το εάν ο ίδιος κατονόμασε ή όχι δυο γυναίκες που ειδοποίησαν την Αστυνομία, ο ιερέας ανέφερε στο Kozanimedia πως “εγώ απλά είπα πως με κατήγγειλαν… απλά επειδή από του Αη Γιαννιού ξέρω ποιες με έχουν στο στόχαστρο, όταν δυο κυρίες κάθισαν και μου είπαν διάφορα, πως αν δεν κάνεις το ένα, αν δεν κάνεις το άλλο θα σε πάμε στον επίσκοπο Κοζάνης…ακόμη και στον αρχιεπίσκοπο”.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook