Πήραν παράταση μέχρι το 2022 αυθαίρετες κατασκευές, πέργκολες και σκιάδια στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων – Δείτε την ΠΝΠ

πήραν-παράταση-μέχρι-το-2022-αυθαίρετες-κ-1036406

Νέα παράταση μέχρι το 2022 παίρνουν οι αυθαίρετες κατασκευές, (πέργκολες – σκιάδια), μετά από απόφαση μόλις ολίγων ημερών του Υπουργείου Ναυτιλίας, που περιλαμβάνεται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα με την νέα  ρύθμιση του ν 4676/2020,  αρθρο  58,  που  δημοσιεύθηκε την προηγουμένη βδομάδα, η  προθεσμία   που έληγε τον Νοέμβρη του 2019  παρατάθηκε  μέχρι  31/12/2022.  Επομένως οι κατασκευές  μέχρι τότε  θεωρούνται  νόμιμες.

«Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν με βάση την ρύθμιση του 2017, «η καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, διενεργείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας  δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, είτε με ευθύνη του ιδιώτη είτε με μέριμνα των αρμοδίων υπηρεσιών της οικείας Περιφέρειας. Το κόστος των δαπανών της καθαίρεσης των αυθαίρετων κατασκευών βαρύνει τους χρήστες αυτών.

(  ο νόμος  είχε  αρχίσει να ισχύει από 29/11/2017.  Επομένως  η  αναστολή  ίσχυε  μέχρι  29/11/2019.   Για τον λόγο  αυτό  η κτηματική και τα  δικαστήρια  μετά την   29/11/2019  άρχισαν και πάλι  να  δικάζουν  για κατεδάφιση και να βάζουν πρόστιμα)».

Υπενθυμίζεται πως ο νόμος του 2017 προστάτευε για δύο χρόνια τις αυθαίρετες κατασκευές (τέντες, πέργκολες, σκίαστρα) στα Λιμάνια όλης της χώρας, βάζοντας φρένο στην αντικατάσταση των σκιαδίων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Η εξέλιξη τότε είχε προκαλέσει την αντίδραση του δήμου Χανίων καθώς  υπήρχε εγκεκριμένη μελέτη, και Δήμος και επιχειρηματίες ήταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις καθώς είχε συμφωνηθεί η αντικατάσταση των σκιαδίων στο Ενετικό Λιμάνι, με νέες κατασκευές σύμφωνα με την μελέτη Καλογήρου, με τους επιχειρηματίες για πρώτη φορά να εμφανίζονται διαλλακτικοί ως προς το συγκεκριμένο σχέδιο που μάλιστα είχε ορίζοντα εφαρμογής το καλοκαίρι του 2018.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Πήραν παράταση μέχρι το 2022 αυθαίρετες κατασκευές, πέργκολες και σκιάδια στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων – Δείτε την ΠΝΠ

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ: «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ».
    Υ.Γ.: ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ Π@Π@Ρ@ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO.
    ΕΠΑΕ ΜΠΡΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ΤΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥ Τ’ ΑΚΟΥΕΙ ΚΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ.

  2. Προφανώς λόγω πτώσεως τουρισμού και κορωνοϊού….»σταματάει»και ο Νόμος και θα συνεχίζουν να υπάρχουν όλες αυτές οι αυθαιρεσίες που βγάζουν μάτι…έτσι και σηκώσεις λίγο τα μάτια σου ….περπατώντας απλά στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, που είναι και ότι καλύτερο έχει να δείξει ο Νομός αλλά δυστυχώς δεν το ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ…όπως θα’πρεπε…! Τόσες οικογένειες να ζούνε στην κυριολεξία απ’αυτό και να το ‘χουν καταντήσει σ’ αυτό το χάλι μόνο και μόνο για την ….κονόμα! Να που ήλθαν και δύσκολοι καιροί όμως…..

    1. Κάνεις λάθος. Για το χάλι του λιμανιού δεν φταίνε σε καμία περίπτωση οι καταστηματάρχες. Φταίει ο δήμος. Αν ήθελαν στο δήμο θα τα είχαν βγάλει σε μια μέρα αλλά δεν θέλουν γιατί είναι ανίκανοι και δεν έχουν και κάτι καλύτερο να προτείνουν. Και εδώ φαίνεται πόσο χωριάτες είμαστε…

  3. Συνεχίστε να πληρώνετε τις μελέτες του Καλογήρου που δεν θα εφαρμοστούν ποτέ. Επίσης οι καταστηματάρχες συνεχίστε να πληρώνετε και πρόστιμο και ενοίκιο για τον κοινόχρηστο που δεν σας παραχωρούν. Όσο για τα σκιάδια – επειδή καμία μελέτη δεν πρόκοψε – περιμένετε μέχρι το 2023 τη μελέτη του Δ.Λ.Τ.Χ. η οποία θα προβλέπει νέα (λοξά και με εσοχές) σχέδια πέργκολας που θα ταιριάζουν με τις διαγραμμίσεις. Ρε ΑΧΡΗΣΤΟΙ (Δήμος Χανίων και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων) καθαρίστε πρώτα τη θάλασσα από τα σκουπίδια, βάλτε κανένα να μαζέυει τα βουνά σκουπιδιών που καλύπτουν τα καλαθάκια, φτιάξτε τους σωλήνες που πετάνε απόβλητα στη θάλασσα και μετά ελάτε να μας πείτε για σκιάδια. Για την όλη εικόνα του λιμανιού φταίτε εσείς και μόνο εσείς. Και το χειρότερο απόλα είναι ότι δεν περιμένουμε και τίποτα καλύτερο από εσάς. Η υπόθεση με τα σκιάδια έχει εξελιχθεί σε απίστευτο φιάσκο και σας εκθέτει όλους. Ντροπή σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook