Πιο κουραστικό να μεγαλώνεις παιδιά στο σπίτι από μια 8ωρη δουλειά;

πιο-κουραστικό-να-μεγαλώνεις-παιδιά-σ-775167

Το να είσαι γονιός που μένει στο σπίτι μεγαλώνοντας τα παιδιά δεν είναι εύκολη υπόθεση και μία νέα έρευνα από την εταιρεία βρεφικών προϊόντων Aveeno έρχεται όχι μόνο να επιβεβαιώσει αυτή την άποψη αλλά και να την ενισχύσει, υποστηρίζοντας ότι το να μένεις στο σπίτι με τα παιδιά μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο από μια εργασία πλήρους ωραρίου.

Οι ερευνητές ρώτησαν 1,500 γονείς στη Βρετανία – μαμάδες και μπαμπάδες – για το τι είναι το πιο δύσκολο να δουλεύουν 8ωρο ή να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά. Σε ποσοστό 31% οι γονείς απάντησαν ότι το να μένεις στο σπίτι με τα παιδιά είναι πολύ πιο δύσκολο από το να εργάζεσαι 8 ώρες την ημέρα.

«Το να γίνεσαι γονιός είναι μια απίστευτη εμπειρία. Ένα νέο κεφάλαιο, το οποίο θα φέρει ομορφιά και αγάπη στη ζωή των γονιών, αλλά και έντονο άγχος, φόβους και ανησυχίες. Με την έρευνά μας αυτή θέλαμε να ανακαλύψουμε περισσότερα για τα όσα βιώνουν οι νέοι γονείς, ειδικά τα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών τους. Θέλαμε να μάθουμε τι εύχονται να ήξεραν, για να μπορέσουμε να τους στηρίξουμε με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε η Rebecca Bennett, υπεύθυνη της εταιρείας Aveeno.

Η έρευνα, επίσης, αποκάλυψε ότι το 55% των μαμάδων και των μπαμπάδων πίστευε ότι το να μεγαλώνεις ένα παιδί ήταν πολύ δύσκολη δουλειά, ακόμα και όταν είχαν ένα πολύ καλό σύστημα βοήθειας. Από την άλλη ένα 25% πίστευε ότι το να μεγαλώνεις ένα παιδί ήταν εύκολη υπόθεση.

Επιπλέον, το 45% των ερωτηθέντων γυναικών απάντησε ότι δεν θα κατάφερναν και πολλά αν δεν είχαν τη βοήθεια και τη συμβολή της μητέρας τους, ενώ το 75% των γονέων πίστευε ότι τα κοινωνικά δίκτυα μετέτρεπαν την ανατροφή των παιδιών σε ανταγωνιστικό «άθλημα» και το 22% ένιωθε πιεσμένο για να γίνει ο «τέλειος γονιός».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι νεαρές μαμάδες και οι νεαροί μπαμπάδες ανησυχούσαν για πάρα πολλά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 27% των γονέων αγχώνεται σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού τους και 9% ανησυχούσε για τον ύπνο των παιδιών.

Σύμφωνα με την ειδικό, το να είσαι διαρκώς υπό πίεση για το σωστό είναι μια διαδικασία απίστευτα αγχωτική και ψυχοφθόρα για τους γονείς.

«Κάθε απόφαση, ακόμα και οι πολύ μικρές, γίνονται “βουνά” όταν πρόκειται για τα παιδιά μας. Θέλουμε να δώσουμε στους νέους γονείς την αυτοπεποίθηση να νιώθουν ότι παίρνουν τις σωστές αποφάσεις – τουλάχιστον για τη βρεφική ηλικία – και να αντιλαμβάνονται ότι έχουν καλύτερο έλεγχο στο νέο αυτό κεφάλαιο που ξεκινά στη ζωή τους», κατέληξε η ειδικός, ενώ το ευχάριστο είναι ότι το 42% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε, ότι όταν έκαναν παιδιά ήταν οι μοναδικές φορές στη ζωή τους που ένιωσαν και εξέφρασαν ανιδιοτελή αγάπη…

Πηγή: popsugar.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook