Πιο αυστηρά μέτρα για τις κατασκηνώσεις: Πώς θα γίνεται η είσοδος

πιο-αυστηρά-μέτρα-για-τις-κατασκηνώσε-1249058

Με rapid test ή μοριακό έλεγχο θα επιτρέπεται πλέον να φιλοξενούνται παιδιά σε κατασκηνώσεις μετά και τα αρκετά περιστατικά διασποράς του κορονοϊού σε κάποιες δομές της χώρας, ενώ καταργείται το self test το οποίο εφαρμόζονταν μέχρι πρόσφατα. Το θέμα των πρωτοκόλλων που θα διέπουν τη λειτουργία των κατασκηνώσεων το εξετάζει σε λίγη ώρα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας κατά την τακτική της συνεδρίαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν 5 ημέρες είχε σημάνει συναγερμός στη χώρα για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε κατασκηνώσεις της Ελλάδας, τόσο σε παιδιά όσο και σε εργαζόμενους.

Μέχρι τότε είχαν γίνει γνωστά περιστατικά μολύνσεων σε κατασκηνώσεις στα Χανιά, στη Χαλκιδική, στο Καπανδρίτι Αττικής, αλλά και στο Σοφικό Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή θα ασχοληθεί ακόμη και με την αυστηροποίηση των ελέγχων σε ταξιδιώτες αλλά και σε τουρίστες που βρίσκονται ήδη σε περιοχές όπου υπάρχει έκρηξη μολύνσεων από κορονοϊό.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή είχε εισηγηθεί τον τακτικότερο έλεγχο των πληρωμάτων στα μέσα μεταφοράς αλλά και την υποχρέωση να ελέγχονται με rapid test τουλάχιστον και όσοι επιστρέφουν από τα νησιά. Το τελευταίο παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες και δεν φαίνεται να εφαρμόζεται, όμως πολύ πιθανό να συζητηθεί η πιθανότητα και συγκεκριμένες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήμερα το μεσημέρι αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Η διασπορά του ιού

Η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την έκρηξη των κρουσμάτων και δη τις μολύνσεις στις νεαρές ηλικίες καθώς σ αυτές εντοπίζεται πάνω από το 70% των νέων διαγνώσεων της επιδημίας. Προς το παρόν η κατάσταση δεν φαίνεται να επιβάλλει περαιτέρω μέτρα καθώς το ΕΣΥ δεν πιέζεται λόγω της ηπιότητας των συμπτωμάτων όσων νοσούν.

Επίσης ο επιδημιολογικός χάρτης δεν έχει αλλάξει δραματικά και η χώρα θεωρείται από εκείνες που εξακολουθεί να έχει χαμηλό ιικό φορτίο. Αυτό όμως εξετάζεται καθημερινά και τα σημαντικότερα στοιχεία αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook