Πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Πότε βγαίνει η ανακοίνωση με τα ονόματα

πίνακες-αναπληρωτών-εκπαιδευτικών-1482229

Σε αγωνία βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι περιμένουν τη συγκρότηση των νέων πινάκων κατάταξης για τις προσλήψεις – που θα γίνουν το καλοκαίρι – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά 2023-24.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα το ΑΣΕΠ θα στείλει τα σχέδια των Προκηρύξεων, στο υπουργείο Παιδείας, για να πάρει την τελική έγκριση και να προχωρήσει στην οριστική έκδοση των Προκηρύξεων. Σε κάθε περίπτωση οι σχετικές διαδικασίες ιδιαίτερα φέτος θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα καθώς μεσολαβούν και οι εκλογές διότι το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει χωρίς προβλήματα.

Συνεπώς μέσα στο μήνα θα ανακοινωθούν οι δυο προκηρύξεις, ώστε εντός του Φεβρουαρίου να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι και τις αιτήσεις τους ή το πολύ στις αρχές Μαρτίου. Το ΑΣΕΠ γνωρίζει την αγωνία των εκπαιδευτικών και όπως είπε και ο πρόεδρος του κ. Παπαϊωάννου.

«Επειδή πολλοί ρωτάνε σχετικά με τον χρόνο έκδοσης των προκηρύξεων για τη γενική εκπαίδευση, θα ήθελα να ενημερώσω ότι οι υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας είναι σε σχεδόν καθημερινή συνεργασία για την έκδοση των προκηρύξεων. Στόχος μας είναι να τρέξουν οι αιτήσεις τον Φεβρουάριο για να προλάβουμε τις εκλογές αλλά και να εκδοθούν εγκαίρως τα προσωρινά αποτελέσματα σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων».

Η αλήθεια είναι ότι ένα τεράστιος αριθμός υποψηφίων (που ξεπερνά τους 100.000) αγωνιά για την ένταξη στους νέους πίνακες του ΑΣΕΠ αφού και αυτοί περιμένουν τη σειρά τους να προσληφθούν στα δημόσια σχολεία για τα επόμενα δύο χρόνια. Από τους νέους πίνακες θα προσληφθούν οι αναπληρωτές για τις σχολικές χρονιές 2023-24 και 2024-25, αφού οι υφιστάμενοι πίνακες ισχύουν μέχρι τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Με βάση τη νομοθεσία οι πίνακες του ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση ανανεώνονται κάθε διετία. Άρα οι νέοι πτυχιούχοι των σχετικών πανεπιστημιακών σχολών θα μπορέσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους διεκδικώντας την πολυπόθητη θέση στα σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι εάν ήδη έχουν ενταχθεί από τα προηγούμενα χρόνια σε πίνακες χωρίς όμως να έχουν διορισθεί και στο μεταξύ έχουν αποκτήσει επιπλέον προσόντα (και άρα έχουν περισσότερα μόρια) μέσω μεταπτυχιακών, διδακτορικών θα μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στη νέα κατάταξη.

Επίσης, οι απόφοιτοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής μοριοδοτείται στο διπλάσιο προσφερθείσα προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτο σχολείο. Σημειώνεται ότι για τις εν λόγω περιπτώσεις προϋπηρεσία αναγνωρίζεται από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στη δυσπρόσιτη σχολική μονάδα και για τις συγκεκριμένες ώρες απασχόλησης σε αυτό.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook