Πιλάφι και βραστό για τους ναυαγούς μετανάστες από τους Σελινιώτες στην Παλαιόχωρα | Photo

πιλάφι-και-βραστό-για-τους-ναυαγούς-με-1322101

Ανθρωπιά και αυθεντική Κρητική φιλοξενία απολαμβάνουν στην Παλαιόχωρα οι 70 μετανάστες που διασώθηκαν την Κυριακή. Οι ναυαγοί, φιλοξενούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Κουντούρας μέχρι νεωτέρας ενώ εθελοντές από την ομάδα πολιτικής προστασίας Σελίνου φρόντισαν ώστε να συλλεχθούν τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης. 

Μάλιστα χθες, μέλη του συλλόγου έκαναν το τραπέζι στους μετανάστες, προετοιμάζοντας παραδοσιακό κρητικό βραστό και πιλάφι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν την εθελοντική τους προσφορά για όσο χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, συνολικά διασώθηκαν 70 άτομα (61 άντρες, 4 γυναίκες, 5 ανήλικα) και περισυλλέχθη επιπλέον μία σορός άντρα. Όλοι μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή του Φ/Γ πλοίου «HARRISON» σημαίας Ν. Μάρσαλ έξω από το λιμένα Παλαιόχωρας και οι αλλοδαποί αφού μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στον οικείο λιμένα.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Πιλάφι και βραστό για τους ναυαγούς μετανάστες από τους Σελινιώτες στην Παλαιόχωρα | Photo

  1. Η μεγαλυτερη μαχαίρια σε κάθε φασιστακο.. Σε κάθε απάνθρωπο υπερπατριωτη. Γιατί έτσι ρε αμόρφωτοι ήταν οι Έλληνες πάντα και ειδικά οι Κρητικοί. Φιλοξενοι! Γιατί και οι ίδιοι είχαν βασανιστει από άλλους ανώτερους λαός, γιατί και οι ίδιοι έφυγαν μετανάστες και γνώρισαν τον ρατσισμο. Μπράβο στους Σεληνιωτες…

  2. Χίλια μπράβο… η φιλοξενία και η αλληλεγγύη έχει πάντα μεγάλη αξία αλλά σίγουρα την ύψιστη όταν προσφέρεται σε ανθρώπους αδύναμους και κατατρεγμένους κυρίως από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (δυστυχώς και με την εμπλοκή της χώρας μας που οι κυβερνώντες την έχουν μετατρέψει σε ορμητήριο..)

  3. Χίλια Μπράβο! Όλοι άνθρωποι είμαστε και θα μπορούσε στην θέση τους να είναι οποιοσδήποτε. Απλά εμείς είχαμε την τύχη να γεννηθούμε σε ένα μέρος και αυτοί την ατυχία να γεννηθούν σε ένα άλλο. Εύχομαι στο μέλλον αυτή η φιλοξενία απέναντι στους ξεριζωμένους ανθρώπους να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook