Πικάντικο χωριάτικο κοτόπουλο με άγρια βότανα στη γάστρα και πατάτες οφτές

πικάντικο-χωριάτικο-κοτόπουλο-με-άγρ-1572929

Αυτό το κοτόπουλο, που ψήνεται στη γάστρα με μια μαρινάδα πλούσια σε μπαχαρικά και μυρωδικά, συνοδεύεται από πατάτες ψημένες στη λαδόκολλα και είναι νοστιμότατο.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 1/2 κιλό χωριάτικο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 4 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 300 ml χυμός πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο

Για τις πατάτες

  • 600 γρ. πατάτες χοντροκομμένες με τη φλούδα τους
  • ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε μεταλλικό σκεύος ανακατεύουμε τον πελτέ με την πάπρικα, τη ματζουράνα, το θυμάρι και το σκόρδο για να γίνει μια μαρινάδα.
  • Σε κεραμικό τηγάνι ροδίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κομμάτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές και τα καλύπτουμε στη συνέχεια με τη μαρινάδα, γυρίζοντάς τα να πάει παντού.
  • Αλατίζουμε.
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη γάστρα μαζί με τον χυμό πορτοκάλι, τα φύλλα δάφνης, λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε φούρνο στους 170°C για περίπου 2 ώρες.
  • Τυλίγουμε τις πατάτες σε λαδόκολλα με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και τη σκελίδα σκόρδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση περίπου ώρα.
  • Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο το κοτόπουλο σε μερίδες μαζί με τις πατάτες και γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook