Πήγε την πρώην του στο δικαστήριο για να του επιστρέψει το μονόπετρο – Ποιος δικαιώθηκε

Μια περίεργη υπόθεση εκδικάστηκε στην Κύπρο στις 4 Αυγούστου 2022. Ένας άνδρας ζήτησε, μέσω αγωγής που κατέθεσε, την επιστροφή του μονόπετρου διαμαντένιου δακτυλιδιού που έδωσε στην σύντροφό του όταν της έκανε πρόταση γάμου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δικηγορικό γραφείο της γυναίκας: «Ο Ενάγοντας με αγωγή που κατέθεσε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αξίωνε την επιστροφή του μονόπετρου διαμαντένιου δακτυλιδιού που έδωσε στην Εναγόμενη ως αντάλλαγμα υπόσχεσης γάμου, συνεπεία διάρρηξης υπόσχεσης γάμου από την τελευταία και, διαζευκτικά, την επιδίκαση προς όφελος του αποζημίωσης ύψους €2.500, που αποτελεί την αγοραία αξία του δακτυλιδιού».

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε την αγωγή.

Η απόφαση του Δικαστηρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive

1. Από τις πρόνοιες των άρθρων 2 και 26 Α του Κεφ. 149 προκύπτει ότι, ως αποτέλεσμα νομοθετικής ρύθμισης, σύμβαση η οποία αφορά περιουσία, η οποία δίδεται από τον ένα μέλλοντα σύζυγο στον άλλο, με αντάλλαγμα την τέλεση γάμου είναι άκυρη.

2. Το γεγονός ότι η πρόταση γάμου του Ενάγοντα και το δακτυλίδι έτυχαν της αποδοχής της Εναγόμενης, δεν μπορεί να κριθεί ότι δημιούργησε υποχρέωση τέλεσης γάμου μεταξύ τους με αντάλλαγμα το δακτυλίδι που δόθηκε.

3. Το δακτυλίδι δεν μπορεί να κριθεί ότι δόθηκε στην Εναγόμενη ως δωρεά υπό όρο ή οποιαδήποτε επιφύλαξη και κατά συνέπεια ούτε η διαζευκτική αξίωση του Ενάγοντα στην βάση των αρχών περί αδικαιολόγητου πλουτισμού μπορεί να πετύχει.

ekriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ