Πήγε στην εκκλησία, αγνόησε τους επιστήμονες και κοινώνησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Την ίδια ώρα που ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης απηύθυνε έκκληση να σταματήσει η Θεία Κοινωνία, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κοροναϊού, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γεώργιος Κουμουτσάκος, φαίνεται πως αποφάσισε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευση του romfea.gr ο υπουργός φαίνεται πως μια μέρα μετά τις δηλώσεις του κ. Δερμιτζάκη, ο Κουμουτσάκος μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, όπου παρέστη στην Θεία Λειτουργία.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη ημέρα, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, αναφερόμενος στα νέα μέτρα που λαμβάνονται, είχε δηλώσει ότι «προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητες και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία».

Σύμφωνα με τον ίδιο , ότι δεν γίνεται να υπάρχει «τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευράς της Εκκλησίας (…) Το θεωρώ απαράδεκτο».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μήπως τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα; Ποιο μέτρο δεν τήρησε ο υπουργός; Έβγαλε τη μάσκα για να κοινωνήσει! Στις ταβέρνες και στις καφετέριες φορούν μάσκα όταν τρώνε και πίνουν; Μήπως υπάρχει «μυστική» εντολή στους κυβερνητικούς να μην κοινωνούν; Ο Αμβόσιος – σ’ αυτό το θέμα – έχει δίκιο επί της ουσίας, το ύφος του τα χαλάει και χάνει το δίκιο του. Και ο κατά τα άλλα αξιόλογος καθηγητής, γιατί τέτοια εμμονή με τη θεία Κοινωνία; Έχει τεκμηριωμένες μελέτες ότι τους τελευταίους 4 μήνες που έχουν κοινωνήσει χιλιάδες χριστιανοί, αυτό έχει συμβάλει στην εξάπλωση της πανδημίας; Είναι να μην είναι υποψιασμένος και μπερδεμένος ο κόσμος; Τη μάσκα τη φοράμε, τα μέτρα τα τηρούμε, αλλά τη Θεία Κοινωνία ΔΕΝ τη διακόπτουμε! Ο Χριστός δεν μεταδίδει νοσήματα, όπως ο άνθρωπος σε άνθρωπο. Γι’ αυτό τη φοράμε και μέσα στην εκκλησία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ