Πήγε να πουλήσει κάνναβη σε… αστυνομικό

Συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή (20/11), στην ευρύτερη περιοχή της Χίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, αλλοδαπός με τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, Πούλησε ναρκωτικά σε αστυνομικό και συνελήφθη…

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ο προαναφερόμενος αλλοδαπός δραστηριοποιούταν συστηματικά στην διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως σε περιοχές της νότιας Χίου.

Κατόπιν αυτού, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας ο δράστης πώλησε σε αστυνομικό, ο οποίος εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) συνολικού βάρους 614 γραμμαρίων περίπου.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, που είχε προσημειωθεί για τον σκοπό της επιχείρησης.

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε χώρο όπου διαμένει ο δράστης σε αγροτική τοποθεσία βρέθηκαν:

  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • κινητό τηλέφωνο,
  • ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) συνολικού βάρους -521- γραμμαρίων,
  • ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (σε μορφή σοκολάτας), συνολικού βάρους -251- γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των -3.710- ευρώ, σε χαρτονομίσματα, μεταξύ των οποίων και ένα προσημειωμένο.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι παραπάνω ποσότητες κάνναβης προορίζονταν για διάθεση σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής. Οι ναρκωτικές ουσίες, η ζυγαριά, τα κινητά τηλέφωνα και τα χρηματικά ποσά, κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ