«Πιάνουν τόπο» οι τούρκικες έρευνες – Ανακαλύφθηκε τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

πιάνουν-τόπο-οι-τούρκικες-έρευνες-676206

Πρόκειται για τη «μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα», είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στον εντοπισμό από το γεωτρύπανο Fatih κοιτάσματος 320 δισ. κυβικών μετρων φυσικού αερίου στο θαλάσσιο τομέα «Δούναβης-1», σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων βόρεια από την παραλιακή πόλη Ζόνγκουλντακ, κοντά στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Τουρκίας με την Βουλγαρία, στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας

Στο επικοινωνιακό σόου μετά την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί Εγιούπ Σουλτάν που έστησε ο Ερντογάν στο ανάκτορο Ντολμάμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη – κατοικία σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922 και μουσείο σήμερα – σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να σας ανακοινώσουμε τα καλά νέα ιστορικής σημασίας για την χώρα μας. Η ενέργεια είναι μεγάλης σημασίας για την εθνική ανεξαρτησία καθώς και βασικό στοιχείο ανάπτυξης. Ο Αλλάχ μας άνοιξε την πόρτα σε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος με άνευ προηγουμένου πλούτο.

Η απάνθρωπη παγκόσμια τάξη που δίνει μεγαλύτερη αξία σε μια σταγόνα πετρελαίου παρά ανθρώπινου αίματος εξακολουθεί να κυριαρχεί. Πίσω απ’ όλα τα παιχνίδια που παίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η μάχη για τη διανομή των ενεργειακών πόρων. Εμείς, όμως, δεν έχουμε την παραμικρή εξωτερική εξάρτηση για τις γεωτρήσεις μας και τις μελέτες σεισμικής έρευνας».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook