Πιαγκαλάκης: «Περισσότερο έχουμε… υποδομές Ινδονησίας, παρά φαινόμενα Ινδονησίας»

πιαγκαλάκης-περισσότερο-έχουμε-υπ-865000

Την στήριξη των Κρητικών για μία ακόμα πιο ισχυρή «Ανυπόταχτη Κρήτη» στο περιφερειακό συμβούλιο ζήτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Πιαγκαλάκης.

Το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε στο στούντιο του SUPER FM και μίλησε με τον Δημήτρη Παππά σχολιάζοντας τα ζητήματα της Κρήτης, δίνοντας βάρος στην στάση της πολιτείας απέναντι στον λαό.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες:

«Εμείς θα πάρουμε μικρό ποσοστό που αποδίδει η εταιρεία στους ΟΤΑ με βάση την απόδοση της εξόρυξης. Κανείς λαός δεν πλούτισε από την εξόρυξη πετρελαίων. Είναι παράλογο να βάλουμε το κεφάλι μας στον ντορβά, ρισκάροντας μια τεράστια περιβαλλοντολογική καταστροφή. Οτι θα καρπωνόμαστε τους καρπούς της εξόρυξης είναι «παραμύθια της χαλιμάς».

Για τις καταστροφές από τη θεομηνία στα Χανιά, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος έδειξε από την διαχείριση της περιφέρειας:

«Στο περιφερειακό συμβούλιο δεν έγινε συζήτηση καν για τις καταστροφές στην ημερήσια διάταξη, μόνο με αφορμή επερωτήσεις. Αυτό προσπαθήθηκε να γίνει. Είναι επιλεκτική η στάση του κ. Αρναουτάκη για τις γνώμες επιστημόνων που δεν είμαι σίγουρος οτι ενστερνίζεται και η υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα. Αυτή η λογική οδηγεί να καταργήσουμε τα υδραυλικά και τα αντιπλημμυρικά έργα και να πάμε σπίτι μας. Επειδή ασχολούμαι με αυτά ως μηχανικός, σχεδιάζουμε έργα ακόμα και για χειρότερη κακοκαιρία. Αυτή ήταν αναμενόμενη, αν δει κανείς τις περιοχές υψηλού κινδύνου σε χάρτες. Δεν γίνεται καθαρισμός, ενώ είναι ανεπαρκή τα αντιπλημμυρικά έργα.

Η μισή αλήθεια είναι οτι οι πολίτες μπαζώνουν τα ρέματα, όμως το κράτος είναι ο πρώτος διδάξας, αφού χρησιμοποιούνται τα ρέματα για να γίνουν δρόμοι. Εκ του αποτελέσματος, αυτό που λέει ο λαός οτι «ο ποταμός τα παίρνει πίσω» ισχύει. Δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος από τις υπηρεσίες με ελάχιστους υπαλλήλους. Περισσότερο έχουμε… υποδομές Ινδονησίας παρά φαινόμενα Ινδονησίας. Ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός δεν ήταν προτεραιότητα, το είχαμε πάθει και το 2014 όπου πάλι χρειάστηκε να δοθούν αποζημιώσεις.

Οποιοδήποτε φιλολαϊκό μέσο θα στηρίζεται από την πίεση του κόσμου. Ο δρόμος στον Αλικιανό, με τόση πίεση από τον κόσμο, δεν διαλύθηκε. Δεν ήταν ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος, αλλά δείχνει τι θα μπορούσαν οι κάτοικοι να κάνουν.»

Για την στάση της «Ανυπότακτης Κρήτης» στο περιφερειακό συμβούλιο σχολίασε:

«Με τη στάση μας μέσα αλλά κυρίως έξω από το περιφερειακό συμβούλιο θέλουμε να συστρατευθούμε με τον κόσμο. Η τοπική αυτοδιοίκηση εκκινεί τα σοβαρά ζητήματα του τόπου. Δεν υπάρχει καμία διαβούλευση για τα ζητήματα που προκύπτουν, είναι προειλημμένες αποφάσεις κατ΄εντολή της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμείς δεν καλούμε απλά σε ψήφο για να είμαστε στο περιφερειακό συμβούλιο και να τα λέμε, αλλά θέλουμε δύναμη που θα έχει αντίκτυπο στα τοπικά, έχουμε την αντίληψη της λαϊκής αυτοδιοίκησης των κάτω, γι’ αυτό ζητάμε από τον κόσμο να συμμετέχει μαζί μας στα μεγάλα ζητήματα που θα αλλάξουν την Κρήτη. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει μια δύναμη με ξεκάθαρες θέσεις.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook